AVANOS'TA GONDOL KEYFİ


Kızılırmak Nehri kıyı düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasıyla Avanos İlçesi'nde başlatılan gondol seferleri büyük ilgi çekiyor


Nevşehir’in Avanos ilçesini ikiye ayıran Kızılırmak nehrinde geçen yıl başlatılan gondol seferleri yerli ve yabancı turistleri olduğu kadar, genç çiftler için de önemli bir gezinti aracı haline geldi.
Kızılırmak nehri kıyı düzenlemesi çalışmalarının geçen sene tamamlanmasıyla birlikte başlatılan Avanos ilçesinde gondol seferleri yerli yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Düzenlenen gondol seferlerinde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, özellikle yeni evli çiftler de düzenlenen gondol seferlerine büyük ilgi gösterdikleri dikkatlerden kaçmıyor. 

Gondol, jetmotoru ve ; tekne turları ile Kızılırmak, İtalya'nın gondolları ile ünlü kenti Venedik'i andırıyor. Çanak ve çömleği ile, yöresel el sanatlarıyla ünlü Nevşehir'in Avanos İlçesi, Sivas'da Kızıldağ'dan ;doğarak, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Samsun'dan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak nehrinden yararlanıyor.