Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat günleri etkinlikleri içerisinde yer alan, yazar söyleşilerimizin üçüncü konuk yazarı Mustafa İSLAMOĞLU, “Peygamber Efendimizi Anmak mı, Anlamak mı?” konulu söyleşimize katılmak üzere ilçemize geldi. 20 Nisan günü Avanos’a gelen ilahiyatçı usta yazarımızı, gerek bölgemizden gerekse il dışından dinlemek üzere, yüzlerce dinleyici  Belediye Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, protokolü ve katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Daha sonra söyleşilerini gerçekleştirmek üzere sözü yazarımıza bıraktı.

Mustafa İSLAMOĞLU sözlerine; Avanos benim de memleketim sayılır, ben aslen Kayseri Develiliyim fakat buradan seslensek Develiden duyulur o yüzden bizde kendimizi buradan sayıyoruz dedi. Daha sonra “Peygamber Efendimizi Anmak mı, Anlamak mı?” konulu söyleşisinde, beşeri olanın ilahileştirmesi doğru değildir, bazı önemli günler adı altında adetleşmiş bir takım kutlamalar yapıyoruz fakat burada adet ve ibadet arasındaki farkı anlamazsak niletiğimizi kaybederiz dedi. Anlamak anmayı içerir ama anmak anlamayı kapsamaz o yüzden gerek peygamberimizi, gerek dinimizi, gerekse Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerimi çok iyi anlamalıyız dedi.

Söyleşi sonrasında Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, usta yazar’a, günün anısına üzerinde Avanos manzarası ve konuk yazarımızın resminin bulunduğu, Avanos tabağı hediye etti.