Avanos'ta Eğitim-Sen, ÖDP, HDP, CHP, Tüm-Belsen, Avanos Çömlekçiler Derneği, Kapadokya Tarih Kültür Araştırma ve Koruma Derneği tarafından Soma'da Yaşanan Maden Faciası ile ilgili Enerji Bakanı ile Sosyal Güvenlik Bakanı'nı derhal istifaya çağıran bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın tam metni şöyle: Basın ve Kamuoyunun dikkatine...Bu kaçıncı? Sermaye ve iktidar azgınlaştıkça ülkenin bütün toprakları işçilerin yoksulların kanlarıyla sulanıyor! Şimdi de Manisa Soma'da bir kömür madeninde yüzlerce canımızı kaybettik! Biliyoruz, bu bir ihmal değil, kar hırsının doğrudan bir sonucudur.

Evet, biliyoruz ki, ister yerin yüzlerce metre dibinde bir kömür madeninde, ister yüzlerce metre üstünde üçüncü köprü iskelesinde, bir AVM inşaatında, Güvencesiz, sendikasız çalışanlar, taşeronları aracılığı ile öldürüyor!
Türkiye hala Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 176 numaralı "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni imzalamamıştır. Afrika ülkelerinden Zambia, Zimbabve nin bile imzaladığı bu sözleşmeyi Türkiye'nin imzalamaması ileri demokrasimizin bir göstergesidir.
Yaşananlar kader değil iş cinayetidir. Ülkemiz tarihinin en büyük ve kitlesel katliamlarından birisi yaşanmıştır.
Soma için iki hafta önce araştırma önergesi veren CHP ye HDP ve MHP destek verirken AKP oyları ile bunu engellemiştir. Kemal Yıldız'ı 15 yaşında o cehenneme kim indirdi? Bunun hesabını Enerji Bakanı Ve Sosyal Güvenlik Bakanı hemen vermelidir ve acilen istifa etmelidirler.
Zekâmızla dalga geçerek ileri demokrasi safsataları ile bizleri kandırmaya çalışan hükümet bu yalanların ve ölümlerin hesabını bize ve ailelere mutlaka vermelidir.
Acımız büyük, bugün yastayız. Ama yarın iki elimiz bu katliamın sorumlularının yakasında olacak! Bu zulüm ve yıkım imparatorluğuna sessiz kalmayacağız! Öldürülen işçi kardeşlerimizin, madencilerimizin hesabını mutlaka soracağız! Bu kararlılığımızı sermaye ve iktidar sahiplerine haykırmak için buradayız..!
SOMANIN HESABI SORULACAK...
KATİL DEVLET HESAP VERECEK...
KAZA DEĞİL İŞ CİNAYETİ...
SOMA İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR...

Kaynak:Avanos Gazetesi