Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin kardeşlik içerisinde yürütüldüğünü ifade eden Ünver, başta kültür, eğitim ve ekonomik olmak üzere bir çok alandaki ilişkinin bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesinden yana olduklarını belirtti.

Ürgüp FM sahibi Ayşe Paslanmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik düzeyinin daha da geliştirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu üyesi ,Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesi Ganire Paşayeva, Nevşehir’e davet edilmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,ziyaretin anısına Paşaveya’ya Avanos el sanatları ürünü olan Hitit anforası takdim ederken,Paşayeva’da Ünver’e üzerinde Azerbaycan’daki Kız Kulesinin motifle işlendiği bir tabak hediye etti.