Kayseri Devlet Su İşleri (DSİ) 12'inci Bölge Müdürü Okan Bal, Nevşehir'in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak'ta incelemelerde bulundu.
Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürü Okan BAL, Bölge Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri Avanos Kaymakamı Murat Çağrı ERDİNÇ’i makamında ziyaret etti. Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE’nin de dahil olduğu ziyarette Avanos ilçesi Kızılırmak nehrinin temizliği ve nehirdeki su sorunu konusunda istişarelerde bulundu.

Makam ziyaretinin ardından, bölgede başlatılacak çalışmalar için heyet tarafından incelemelerde bulunuldu. Kaymakam Erdfinç, planlamaların tamamlanmasına müteakip Kaymakamlık, Belediyemiz ve DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Kızılırmak’ta temizlik çalışmalarının başlatılacağını ifade etti.

Ayrıca ziyaret sırasında geçtiğimiz Haziran ayında ilçemizde meydana gelen yoğun yağış sebebi ile oluşan sel baskınlarından dolayı tıkanan menfezlerin temizlenmesi için incelemelerde bulunuldu. İvedilik arz eden kanal temizliklerinin de en kısa zamanda DSİ ve Avanos Belediyesi tarafından başlatılacağını ifade eden Avanos Kaymakamı Erdinç ziyaretten dolayı DSİ Bölge Müdürü Okan BAL ve heyete teşekkür etti.