15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Boğaziçi Köprüsü'nde teslim olan bir askerin boğazı kesilerek öldürüldüğü iddiasıyla yayınlanan o fotoğrafın sahibi Burak Salıvermez'in Nevşehirli olduğu ortaya çıktı.

 Olaya ilişkin olduğu öne sürülen fotoğrafta yer alan Salıvermez tarafından yalanlanmış ve fotoğrafların yayınlanması ise tüm yurt genelinde büyük tepkilere neden olmuştu.

"Kafası kesildi" denilen Nevşehirli asker Burak Salıvermez konuştu. 


DARBE girişimi sırasında öfkeli bir grup tarafından başının kesildiği öne sürülerek fotoğrafı sosyal medyada paylaşılan 23 yaşındaki Nevşehirli Burak Salıvermez, darbeyi protesto mitingine katıldı.

"Kafası kesildi" denilen asker Burak Salıvermez İnsanlar gerçeği bilsin lütfen diyerek Ölmedim, Yaşıyorum​ dedi.

İstanbul'da yaşayan Nevşehirli bir gurbetçi ailenin evladı olan Muhasebeci Burak Salıvermez’i miting alanında görenler etrafını sararak birlikte fotoğraf çektirmek için çaba harcadı.

Nevşehirli Burak Salıvermez, sosyal medyada ve bazı yayın organlarında haklarında çıkarılan haberlerle annesinin perişan olduğunu, bu kesimler ile ilgili yakında dava açacağını söyledi .

Avcılar’da oturan muhasebeci Burak Salıvermez 2 yıl önce vatani görevini Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yaptığını hatırlatırken, "Asker anne ve babalarımız var. Çıkarılan asılsız haberleri düşünün. Çok şükür; ben ölmedim yaşıyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.