Konu hakkında FİB Haber Merkezimizi ziyaretiyle özel açıklamalarda bulunan Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Gümüşkent Kültür Sanat Üzüm Pekmez Festivalimiz bu yıl 21 Eylül 2013 Cumartesi günü Saat 15:00 de başlayacak.

Sayın Valimiz,Milletvekillerimiz,Belediye Başkanlarımız Partimiz yöneticileri ile üst düzey katılımın olacağı Meşhur üzüm ve pekmez diyarı Gümüşkent te düzenlenecek festivalimize bütün Gülşehir ve Nevşehir halkımızı da davet ediyorum dedi.

Festivalin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Arkan Festival kapsamında birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini, etkinlikler çerçevesinde Semazenler,Hacıbektaş Semah gösterileri,İlahi Grubu, Geleneksel Deve oyunu ve İllizyonist gösterileri ve çeşitli yarışmaların yapılacağını söyledi.
 
Festivalde ayrıca ödüllü üzüm yarışmaları yapılacağını ifade eden Arıkan, Geleneksel hale getirdikleri festivalde herkesi katılmaya davet etti.
 
Yarışmalarda birinci olacak üreticilerle diğer derece elde edecek üreticilerin de çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği belirtildi.