Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Göreve geldikten bugüne kadar yaptıkları çalışmalarını anlattı.

Gülşehir Belediye Düğün Salonunda Cuma namazını müteakip düzenlenen Halk toplantısında, yanlış anlaşılmaları önlemek ve halkı çalışmalardan sürekli haberdar etmek için bu tür toplantıları tekrarlayacağını belirten Arısoy, vatandaşlara şunları söyledi:

 

           ‘’Kıymetli Vatandaşlarımız; İş başına geldiğimiz 01.04.2014 tarihinden 30.04.2015 tarihine kadar bir yıllık faaliyetlerimiz hakkında birinci ağızdan, halkımızı bilgilendirmek, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına, Halk günü adı altında program tertiplemiş bulunmaktayız. Birincisini düzenlediğimiz ve bundan sonra devamını yapacağımız bu toplantıya katılımınız için; Öncelikle Şahsım, yönetimdeki arkadaşlarım ve çalışanlarım adına teşekkür eder.

 

           Kıymetli Vatandaşlarımız. Öncelikle personel yapımız ve personel giderlerimiz hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

 

           Personel toplamımız 657 sayılı kanuna tabi memur olarak çalışan 24, Daimi işçi olarak 47, Hizmet alımı 64, güvenlik olarak 12 kişi toplam 147 kişi çalıştırmaktayız.  Belediyemiz çalışanlarının aylık toplamda 486.000.00 TL giderimiz olmaktadır. Önümüzdeki yıllarda güvenlik ihalesi yapılmayacak olup burada çalışanlarda işgücüne dahil edilecektir. Öncelikle kurumsallaşma için personelinin izinleri, geliş gidiş için imza defteri uygulamaları yapılarak belirli bir düzene konulmuştur.

 

           Vergi dairesi-sgk-medaş olan geçmiş dönem borçları 1.891.318,00 TL 36 taksit olarak yapılandırılmış aylık 52.836 tl taksitlerimiz ve düzenli bir şekilde ödenmektedir.

 

                       2014/4                                        2015/4                                  Fark

Gelir             2.693                                            3.365                                %25

Gider            1.864                                             2.334                                %25

 

              Gelirlerimizdeki % 25 lik artışın tamamı aşağıda sıralayacağımız yatırımlara yönlendirilmiştir. Şuanda belediyemizi hiçbir kişi veya kuruluşa geçmiş borcu bulunmamaktadır. Şimdi de yaptıklarımızdan bahsedelim.

 

 1-      30 Eylül 2014 tarihinden sonra resmi plakalı araçlarla yolcu taşımacılığı yapılamayacağına dair Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kararına istinaden halkımızın can güvenliği ve huzurlu yolculuk yapması için  5 adet sıfır Mercedes otobüsü olan bir şirket %100’ü  hibe olmak şartıyla belediyemizce alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.  Şu anda da halkımızın bu hizmetimizden, ayakta yolculuk yapmamaktan ve son model Mercedes araçlarla yolculuk yapmaktan, son derece memnun olduğu aşikardır.

2-      19 Ağustos 2014 tarihinde Pınarbaşı mevkiimizden gelen su şebekemizin tamamen ortadan kalkması neticesi, 3 gün gibi kısa bir sürede şehrimize su verilerek, yaklaşık 550 bin liralık harcama yapılıp su hattımız yenilenmiştir.

3-      HES Baraj Gölü nün kanalizasyon alt yapımızı iflas ettirmesi neticesi 2012 yılından beri yapılamayan arıtma tesisine Danimarka malı 3 adet Flayt marka motor, çelik ızgaralar, bilgisayar donanımı, keson kuyu yapımı, elektrik çekimi,  2200 metre boru  ve 11 metre kot farkıyla işçilik vs. masraflar için tahminen 228 bin TL yatırım yapılarak, kanalizasyonumuz çalışır hale getirilmiştir.

4-      Şehrimizin ortasından geçen Öz kenarına DSİ nin yaptırdığı çitlerin güzel görünmesi ve aynı seviyede olması, beton hatıllar yapılması için alınan malzemeye 84 bin TL harcanmıştır. Yakın bir zamanda çitlerin aydınlatılması yapılacaktır.

5-      İlçemiz Karacaşar Mahallesi Cumhuriyet Meydanı yapım işi için 7905 m2 kilitli parke taş kullanılmıştır

6-      Yine Karacaşar Mahallemizde yarım bırakılmış doğal kanalizasyon arıtma tesisinin taban tesfiye işleri üzerine kamış dikimi yapılarak, kanalizasyon suyunun havuza verilmesi sağlanmıştır. Böylece bu bölgedeki çevre kirliliği ortadan kaldırılmıştır.

7-      Göreve geldiğimiz gün iki adet Gülşehir de, bir adet Karacaşar da bir adet de Tuzköy de olmak üzere çalışmayan 4 adet arsenik arıtma cihazlarının bakım ve onarımları yapılarak içme sularımızdaki arsenik oranları AB nin belirlediği normların altına çekilmiştir. Şu anda 4 adet arıtma tesisimiz çalışır vaziyettedir.

8-      Karacaşar Mahallemizde bulunan ve tüm çevreye hitap eden un, bulgur, hamur yoğurma ve zavar yapma tesisimizin kuruluşundan beri hiç değişmeyen 6 adet değirmen taşları değiştirilmiştir.

9-  Karacaşar ve Tuzköy e ait cenaze araçlarının bakım, onarım, boya vs. işlemleri yapılarak daha modern hale getirilmiştir.

10-  Tuzköy Belediyesinin 2005 yılından beri ödenmeyen işçi ikramiyeleri, göreve başlama tarihimizden önceki 5 yıl için 88,559 TL ödenmiştir.

11-  Yine Tuzköy Belediyemizin 2012 yılında aldığı kilitli parke için Nev Beton a 7 bin TL ödenmiştir.

12-  Tuzköy Mahallemizin afet evlerindeki caminin bahçe düzenlemesi ve binanın duvarlarının tamamının dübellenmesi yapılmıştır.

13-  Yine Tuzköy de iki caddenin taş döşeme işi için 2200 m2 kilitli parke taş kullanılmıştır. Bu taşlar Kayseri B.Şehir belediyesinden alınmış işçiliği personelimiz tarafından yapılmıştır.

14-Tuz köy mahallemizin cami etrafı ve eski ile yeni yerleşim yolunda bulunan 2400 m2 alana kilitli parke taşı döşenmiştir.

15-  HES nedeni ile kullanılamaz halde olan Sadabad Parkı’mızın HES in su kodu olan 902 koduna yükseltilmesi için 1350 kamyon hafriyat dolgu işi yapılmış, kanaldaki su yüksekliği azaltılmış, parkın temizliği muntazaman yapılmaya başlanmış, 2 adet şelale siparişi verilerek tekrar eski görkemli haline getirilmeye çalışılmaktadır.

16-  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen kapalı Pazar yeri projemiz için ajanstan alınan hibeye ilaveten, belediye kaynaklarımızdan da harcama yapılmış,  geri kalan boya lavabo gibi eksikliklerinde giderilmesini müteakip, sonbahar aylarında kapalı pazaryerine taşınmayı planlamaktayız. Buna ne dersiniz ?

17-  Göreve geldiğimizin ilk ayında menkullerimizde kayıtlı tüm araçların bakım onarımları yapılarak lastikleri değiştirilip trafik sigortaları yaptırılmıştır.

18-  %100 hibeli kanalizasyon projemiz İller Bankası na teslim edilmiş olup, yakın bir zamanda banka tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Ayrıca su şebeke projemiz İller Bankası yönetiminden geçmiş olup, 16.06.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.

19-  Toplanan çöplerimiz her gün Kapadokya Katı Atık Toplama Merkezine düzenli olarak gönderilmektedir.

20-  20 adet alüminyum modern otobüs durakları ilçemiz caddelerine yerleştirilmiştir.

21-  Kaçak su kullanımının önünü kesmek, birden fazla evi olan ev sahiplerini kiracılarının kullanıp ödemedikleri su borcundan kurtarmak, su  ve personel tasarrufu sağlamak için KDV dahil 2 milyon 100 bin liralık 36 ay vadeli akıllı su sayaçları alınmıştır. Kasabaların dahi uygulamaya geçtiği, Ürgüp, Avanos gibi ilçelerimizin bu işlemi tamamladığı, abonelerden hiçbir masraf alınmaksızın tamamı belediyemiz kaynaklarından karşılanmıştır. Şuanda 5300 adet saat takılmıştır. Aylık 58.500 TL^dir.  8.  taksit ödenmiştir.

22- İlçemiz içerisinde bulunan ve kulüp olarak bilinen yerin tamir bakımı yapılarak Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılarak, vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.

23 Açıksaray olarak bilinen bölgenin göbek düzenlemesi yapılmıştır. Çevre yoluna bisiklet yürüyüşü, Kızılırmak caddesine güneş enerjisi ile çalışan kedi gözü takılmıştır.

24- Hes tarafından kapanan yollar tekrardan açılacak, kanallar ıslah edilecektir.

25- Daha önceki dönemde yaptırılan ve durma noktasına gelen Toki inşatları yaptığımız girimler neticesinde kaldığı yerden yeniden ihale edilmesi için yoğun gayretler sarf edilmiş, İnşaatı tekrar başlamıştır..

26- Japonya büyükelçiliği tarafından zihinsel engellerilere yönelik yapılan proje kapsamında 98.000 amerikan doları hibe alınmış, Yakın bir zamanda ihale edilecektir.

27- Kum ocağının geçmiş dönemden kalan 274.840,00 TL maliye borcunun 25.000,00 TL’sı peşin ödenmiştir. Kalan borç 18 taksit yapılarak yapılandırılmış ve taksitlerimiz aksatılmadan ödenmektedir. Yine geçmiş dönemden kalan 85.000,00 akaryakıt, 35.000,00 TL tamir bakım alacakları bizim tarafımızdan ödenmiştir. Ve şuanda kum Ocağımızın 70.000,00 TL hazır alacağı bulunmaktadır. Önceki dönemde zarar eden işletmemiz, kar eder hale getirilmiştir. 2. kum ocağımızın ruhsatları alınmıştır.

28- Orman bakanlığından 8900 adet hibe ağaç alınmış, belediyemiz tarafından da 9030 adet fidan alınarak toplamda 17.930 adet ağaç toprakla buluşturulmuştur. İlçemizin daha yeşil bir görünüme kavuşturulması için gayret sarf edilmiştir.

29-Daha önceden Kayseriye tamire giden yapılmadan gelen kapçe, Bizim dönemimizde tamir bakımı yaptırılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

30- Dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapma projemiz devam etmektedir

31- Sosyal etkinlikler kapsamında 2014 Ramazan ayı iftar ve eğlence proğramı, 8 ülkeden 1500 katılımcı ile yapılan oryantrik yarışması belli başlı organizasyonlardır.

 

                     Kıymetli Vatandaşlarım; İlçemiz için gece-gündüz mesai kavramını gözetmeden, hizmet etme anlayışı içerisinde çalışıyorum. Yapılan işlerle ilgili birebir; kendim ilgileniyorum. Gelirlerimizin takip ve tahsilinde, elimden geleni yapıyorum. Giderlerimiz noktasında, en ucuz ve kaliteli malzeme veren, ekonomik açıdan en cazip teklifi sunan esnaf kardeşlerimizden alışveriş yapmaktayız. Beni sabırsızlıkla dinlediğiniz için şahsım, yönetimim ve çalışanlarım adına hepinize teşekkür eder. Saygılarımı sunarım. ‘’