Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Yemyeşil Bir Özkonak İçin Seferberlik başlattı. Özkonak kasabasında 'Daha Yeşil Bir Özkonak İçin' sloganıyla yola çıkan ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Özkonak Belediyesi, kasabada yeşillendirme seferberliği başlattı. Özkonak sınırları içerisinde park yapım ve onarım çalışmalarını sürdüren ekipler diğer yandan da ağaç dikim çalışmalarına ağırlık verdi. Geçtiğimiz günlerde başlatılan fidan dağıtımına ek olarak fidan dikim işini de sürdüren ekiplerin hedefi Yemyeşil Özkonak" olduğu bildirildi. 

"Bir Karış Toprak Boş Kalmasın..."

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli konuya ilişkin www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında "Özkonak Belediyesi olarak 2023 Türkiyesine kasabamızı hazırlamak için gerekli  her türlü çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Başlattığımız bu Ağaçlandırma seferberliği ile de hedefimiz Özkonak kasabamızı İç Anadolu bölgesinin en yeşil kasabası haline getirmek olacak. Bu bağlamda Kasabamızda okuyan her öğrencimize, Yeni Doğan Her çocuk için ve Her Evlenmek üzere belediyemize müracaat eden çiftlerimizi ağaç dikmeye davet ediyoruz. İnşallah bundan sonraki hayatları diktikleri ağaçlar gibi uzun ömürlü olur.
Amacımız  Bu çalışma ile kasabamızda Her öğrencinin ve her Özkonaklı'nın bir dikili ağacı olacak" dedi.


Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, “Geleceğe Yaşam Dikiyoruz” bu bizim doğduğumuz topraklara borcumuz ve sosyal sorumluluğumuzdur."

Peygamberimizin “Son Nefesin Olsa da Bir Ağaç Dikiniz” hadis-i şerifi kapsamında dikilecek 10 Bin fidan çocuklarımızın geleceğidir dedi.

Bu yıl sene başında 10 bin ağaç dikildiğini ifade eden Başkan Yürekli, "Şimdiye kadar Göynük - Özkonak arası ile kasaba içerisindeki yollar, Belha kilisesi yolu sağlı sollu olarak ağaçlandırıldı. Orman İşletme Müdürlüğümüzden Özkonak Belediyesine Bedelsiz Olarak 10.000 Ağaç daha Tahsis edilmesiyle birlikte bu yeni gelen ağaçlarla
 Özkonak - Avanos yolumuzda çift taraflı olarak yeşillendirilecek. Yeni gelenle birlikte yılın bu ilk 3 ayında toplamda 20 bin adet ağaç kasabamıza dikilmiş olacak" dedi. 

Ağacın yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden başkan Yürekli, ağacın havanın temizleyicisi, insanın ruhunu dinlendiricisi ve aynı zamanda estetik olduğunu söyleyerek bu projeye destek veren başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Değerli Nevşehir Millletvekillerimize ,Orman  İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.  Ağaç dikme çalışması bununla bitmeyecek sene sonuna kadar öğrenci ve kasabalı vatandaşlarımızla belediyemiz organizesinde çeşitli etkinliklerle ağaçları toprakla buluşturacağız.


Başkan Yürekli, gelecek nesillere şimdi olduğundan daha yeşil bir Özkonak bırakmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Özkonak'ın geleceğinde rahat bir nefes alacak ortam oluşturmak ve görünüm olarak da cıvıl cıvıl daha da yaşanılabilir bir belde oluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. İnşallah beldemize gelen misafirlerimiz karşılarında yemyeşil Özkonak imajına yakışır bir kasaba bulacak.