NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi Nevşehir İl Başkanı ve beraberindeki heyet dershanelerin kapatılmaması yönünde görüş beyan ederek İlimizde faaliyet gösteren Maltepe Dershaneleri yönetimine ziyarette bulundu.

Maltepe Dershaneleri Genel Müdürü Birol Şahin tarafından karşılanan Büyük Birlik Partisi heyetinde İl başkanı A. Yavuz Uluer’in yanı sıra Merkez ilçe başkanı Fatih Sağlamkardeş ile partili yöneticilerde yer aldı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı A. Yavuz Uluer, Ülkemizde eğitimde eşitlik ilkesine aykırı buldukları dershanelerin kapatılması düşüncesinin son derece yanlış bir uygulama olacağını dile getirdi.

Anadolu ile İstanbul’daki eğitimin bir tutulamayacağını, Anadolu’daki eğitim şartları ile büyükşehirlerdeki eğitim şartlarının çok farklı özellikler taşıdığını dile getiren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı A. Yavuz Uluer, “Günümüz şartlarında parası olan çocuğunu gerekirse özel okullara, gerekirse özel öğretmenlere göndererek eğitim verdirebiliyor. Ancak Anadolu’daki gariban vatandaşın çocuklarının okulda aldığı eğitimle üniversiteyi kazanabilmesi oldukça güç. Bu nedenle dershanelerin kapatılması eğitimdeki eşitlik ilkesine aykırı. Biz bu konuda bu işin sonuna kadar eğitimcilerimizin, dershanelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyük Birlik Partisi heyetinin ziyaretinden son derece büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Maltepe Dershaneleri Genel Müdürü Birol Şahin, Ülkemizde 28 Şubat sürecinde imam hatip mezunlarına getirilen katsayı nedeniyle İmam Hatiplilerin çok büyük sıkıntılar çektiğine dikkat çekti.

Dershanelerin kapatılmasının İmam Hatiplerde okuyan öğrencilere yine büyük sıkıntılar doğuracağını kaydeden Şahin, “Bu şartlarda dershanelerin kapatılması demek İmam hatip okullarında okuyan öğrencilere siz gidin sadece imam – müezzin olun demekten farklı bir şey olmayacak. Dershanelerin kapatılması imam hatip okullarında okuyan binlerce öğrenci için 28 Şubattan çok daha fazla misliyle mağduriyet yaşatacak” açıklamalarında bulundu.