NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığı üyelerine İş Sağlığı ve güvenliği yasası dolayısıyla önemli bir kolaylık sağlıyor.

İlimizde geçtiğimiz günlerde Karoserciler ve Marangozlar Odası Başkanlığının Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin ardından Berber ve Kuaförler Odası da üyelerinin yaptırması gereken işlemleri bir firma ile anlaşarak yaptırıyor.

Üyelere maliyet yönünden de oldukça yarar sağlayan uygulama çerçevesinde bu hafta sonunda Berber ve Kuaförleri eğitime tabi tutacak olan Oda Başkanlığı il merkezindeki berber ve kuaförleri tek tek dolaşıp iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgilendiriyor ve yapmaları gereken işlemleri anlaşma sağlanan firma aracılığıyla yaptırıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, söz konusu uygulamanın berber ve kuaför esnafına aşırı bir maddi yük getirmemesine de özen gösterdiklerini dile getirirken, yapılacak eğitim çalışmalarının ardından 60 dolayındaki berber ve kuaförün yeni iş sağlığı ve güvenliği yasasına uygun koşulları yerine getirmiş olacağına dikkat çekti.