Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü kim diye sorsanız herhalde bırakın vatandaşlarımızı Nevşehir Basınından bilen çok az kişi çıkar diye düşünüyoruz.Merakımız ve merakınız için araştırdık Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Sayın Muammer Coşkun'muş...Kendisini tanımamak bırakın bizim ayıbımız olsun fakat göreve geldiğinden bu güne çalışmalarıyla ilgili bu kurum ne yapar ne işe yarar hiç mi basın bülteni gelmez?

Burada özellikle altını çizerek belirtmeliyimki amacımız asla kimseyi kırmak değildir şuradakini buraya koymak değildir.Sadece zülfi yare dokunduk...

Aslında Devlet dairelerinin hantal işleyişinin ardında yatan önemli bir gerçekte bu olsa gerek...
Bu kurumlar nedir necidir açıkcası Vatandaş bilmiyor ...Peki kurumu tanıtmak kimin görevi? Nevşehir de  Resmi dairelerde görev yapan bazı Daire Müdürlerini de tanımıyor çalışmalarınıda bilmiyorsak o zaman bir özeleştiri yapıp şöyle bir aynaya bakmak gerekiyor.

AK Parti hükümetiyle sıradan devlet memurluğu mantığından sıyrılan çok sayıda kurum karşısında göze batan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne tepki var...

Nevşehir de vatandaşlarımızın kurumla ilgili genel düşünce öneri ve isteklerini şöyle bir sıralayalım...

KUTUP YILDIZI OLACAK

2011’de Kanun Hükmünde Kararnameyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ismi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak değiştirildi, o günden bu yana çalışmalarına başlayan bakanlık, sanayiciyle yan yana yürüdü, adeta onların kutup yıldızı oldu, ancak bakanlığa bağlı il müdürlüğü bu hassasiyeti devre dışı bıraktı, silik yüzüyle Nevşehir de iş dünyası nın tepkisini topladı.

Yerel sanayiye ve sanayiciye yol gösterici görevini yerine getirmesi isteniyor...
“İlin sanayide çalışan işgücünü tespit etmek, sanayinin nitelikli işgücü ihtiyacını belirlemek, sanayicinin ihtiyacına göre nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’yla işbirliği yapmak” gibi çok önemli bir görevi olan kurum, iş adamlarına istihdam konusunda yardımcı olması isteniyor...

SANAYİ ÜRÜNLERİ TANITILACAK

“Sanayi ürünleri, yasal metroloji kapsamındaki ölçü ve ölçü aletleriyle hazır ambalajlı mamullere ilişkin teknik düzenlemelere yönelik olarak sanayiciler, kamu kurum/kuruluşları ve yerel yönetimler başta olmak üzere kamuoyunda bilinç oluşturulması amacıyla tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini yürütmek” gibi bir görevi olan kurumun, daha dikkatli ve özenli davranması istendi.

OSB’Yİ DÜZENLEYECEK

“Organize sanayi bölgelerinin tüzel kişilik kazanmasından ve endüstri bölgelerinin ilanından önce yürütülecek çalışmalarda Bakanlıkça verilen görevleri yapmak, bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yatırımları organize sanayi bölgelerine, endüstri bölgelerine yönlendirmek, bu konuda gerekli tedbirleri almak, sanayi alanlarının belirlenmesiyle ilgili olarak çevre düzeni planı ve alt ölçekli planların hazırlanmasında görüş bildirmek” yönündeki görevini bugüne kadar yerine getirmediği ortaya çıktı.

Kamuoyu, bu ve buna benzer önemli ve stratejik görevi olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün aktifleştirilmesi gerektiği konusunun üzerinde durulmasını önerdi. 


Gelin isterseniz bunca laftan sonra Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Sayın Muammer Coşkun'u tanıyalım:

Muammer COŞKUN Kimdir?

1975 Yılında Çayıralan’da doğdu. İlkokulu memleketinde Menteşe Köyü İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini ise Kayseri’de tamamladı. 1996 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayarak Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. 1996 yılında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) nin açmış olduğu sınavı kazanarak 04.03.1997 tarihinde TEDAŞ Aksaray Elektrik Dağıtım Müessese Müdürlüğünde Mühendis olarak iş hayatına başladı. TEDAŞ daki çalışmaları sırasında Mühendis, İlçe İşletme Baş Mühendisi, Sistem İşletme Bakım Müdürü, Müessese Müdür Yardımcısı (Teknik) ve Müessese Yönetim Komitesi üyesi görevlerinde bulundu. 2005 yılında TEDAŞ Aksaray Müessese Müdürlüğünün TEDAŞ’ın bağlı ortaklığı olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.(MEDAŞ) Genel Müdürlüğüne bağlanıp İl İşletme Müdürlüğü olmasıyla İl İşletme Müdür Yardımcısı (Teknik) olarak atandı. Bu görevini 30.10.2009 tarihine kadar sürdürdü.
30.10.2009 tarihinde MEDAŞ ın özelleştirilmesi nedeniyle 2010 yılı Nisan ayında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğüne nakil olarak kurum değişikliği yaptı. Ağustos 2010 tarihinde Aksaray İl Müdürlüğüne Mühendis olarak atandı. 30.10.2012 tarihinde Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görenine vekaleten atandı.23.07.2013 tarih ve 28716 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2013/476 sayılı karar ile İl Müdürlüğüne asaleten atanmıştır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Adres: Hükümet Konağı D. Blok 4. Kat / NEVŞEHİR
Tel: +90 384 213 14 38
Faks: +90 384 214 22 68

Sizden ricamız şu ;

Diğer illerin aynı kurumlarını sitelerinden analiz ettik; Niğde,Aksaray,Yozgat,Kırşehir... Nevşehir farkını gördük...
Böylesi önemli bir kurumla ilgili Lütfen Kurumunuz ve çalışmalarınız hakkında biz basın mensuplarımıza bilgi haber paylaşınız ki bizlerde kamuoyunu aydınlatıp bilgilendirebilelim...

Mercek Altına Alıyoruz...!

Bu yapıcı tenkit ve eleştirilerimizin özünde ilk olarak kentimize sonrasında kendilerine büyük yararlar sağlayacağı düşüncesiyle Nevşehir de görev yapan diğer bütün daire müdürlerini sırasıyla sizlere artısı eksisi ile tanıtmaya devam edeceğiz.


"Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpsa..."

 Saygılarımızla..