NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de seçim sonrasında AK Partinin tek başına iktidar olması, ya da koalisyon hükümetinin çıkması durumunda çok sayıda daire müdürünün tayinin çıkabileceği seçim öncesinin önemli öngörüleri arasındaydı. AK Parti’nin tek başına hükümet olarak seçimden çıkması bir makam sahibine derin bir oh çektirdi.

Konuyu seçim sürecinde kendisine sorduğumuz AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti’nin çalışma ilkelerine uygun hareket eden, çalışan ve uyum gösteren daire müdürlerinin yerlerinde kalmayı sürdüreceklerini, bu uyumu gösteremeyenlerin ise ister istemez tayin olabileceğini ifade etmişti.

Milletvekillerinin mazbata ve yemin törenlerinin ardından yaklaşık 1 ay sonrasında Vekil Açıkgöz’ün ifade ettiği bazı daire müdürlerinin Nevşehir’den başka illere tayin edilebileceği daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Bu isimlerin kimler olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bu arada AK Parti iktidarları döneminde de sık sık gündeme gelen isim olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz Vakasının bu dönemde çözülüp çözülemeyeceği de merak konusu. SGK İl Müdürlüğüne iki kez gelip giden Mehmet Ali Yıkarbaba’nın tekrar gelip gelmeyeceği de belirsizliğini koruyor.

AK Parti’nin tek başına hükümet olması makam sahiplerini şimdilik sevindirmiş görünüyor ancak Vekillerin ajandalarında kimlerin gidip kimlerin gedeceği edinilen bilgiye göre daha seçim öncesinde şekillendi. Makam sahiplerinin öyle çok heveslenmeyip önümüzdeki 1-2 ayı beklemesi tavsiye ediliyor.