HDP Ankara il binasına giren kişi ya da kişiler, PM Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakladı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Karataş yoğun bakım ünitesine kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

PM ÜYESİ AHMET KARATAŞ BIÇAKLANDI

HDP Ankara il binasına bu sabah giren kişi ya da kişiler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakladı. PM üyesi Ali Ürküt'ün verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde parti binasında Ahmet Karataş'ın yalnız bulunduğu sırada saldırgan ya da saldırganlar parti binasının açık olan kapısından içeri girdi. Binaya giren saldırgan ya da saldırganlar Karataş'a saldırmaya başladı. Daha sonra ise Karataş'ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaklaşık 7 bıçak darbesi ile yaralayarak olay yerinden kaçtı.

DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ağır yaralanan Karataş, bir süre binada yaralı halde kaldığı ve kan kaybettiği belirtildi. Binaya gelen partililer Karataş'ı kanlar içinde yatarken bularak Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırdı.

HDP'den yapılan son açıklamada: Karataş'ın durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

ZANLI AKRABASININ EVİNDE YAKALANDI

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.
Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Kaynak: Haber7