Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bruzga Ntso’yu Ziyaret Ederek Oda Yönetimi İle Biraraya Geldi.

Litvanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri artırmak amacıyla Kapadokya’yı ziyaret eden Litvanya Büyükelçisi Audrius Bruzga ekonomik işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek NTSO Yönetimi ile bir araya geldi.

Litvanya Heyeti ile yapılan toplantıda NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve NTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile heyetin Kapadokya ziyaretinde ev sahipliği yapan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Büyükelçi Bruzga kendisine yoğun iş günlerinde zaman ayırdıkları için teşekkür ederek, “Bölgenin gerçek gücü olan iş adamları ile görüşerek iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırmanın yollarını konuşmak ve kültür turizmine çok meraklı olan Litvanya halkının Kapadokya’yı keşfetmesini istiyoruz.” Dedi. Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik açılan yeni sayfanın olumlu bir gelişme olduğuna değinen Bruzga, AB ile olan ilişkilerde beklentilerinin neler olduğuna dair bölge işadamlarının fikirlerini aldı.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Öbekli heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek bu toplantıları daha fazla kişinin katılımıyla yaygınlaştırıp faydasının artırılması gerektiğini belirtti. Ülke tanıtımlarına ağırlık verilerek karşılıklı turist sayılarında artış sağlanabileceğini söyleyen Öbekli, “Bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan turizm komşu ülkemizde yaşanan iç savaş ile zor bir yıl geçirdi. Güvenlik anlamında pek çok ülkenin yaşadığı tedirginlikten dolayı turist sayısı düştü. Ancak Kapadokya Türkiye’nin ortasında yer alan güvenli bir bölgedir. Oda olarak her iki ülkenin de faydasına olacak işbirliğini artırmak için gereken desteği vermeye hazırız. ” dedi. Girişimci ruha sahip bölge halkının burada olduğu kadar Litvanya’da da kendilerine kolaylıklar sağlanmasına bağlı olarak ekonomiye katkı sağlayacaklarından emin olduklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda günün anısına NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş çini işlemeli tabak hediye etti.