BU HESABA SERVİSÇİLER NE DİYECEK?

Nevşehir’de hız kesmeden devam eden öğrenci servisi tartışmasına her gün yeni bir boyut ekleniyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Fib Haber’de yayınladığımız bir servisçinin mektubunun ardından bugün de servis mağdurlar ilginç bir çıkışta bulundular.

Nevşehir’de Öğrenci Servisi Mağdurları Dayanışma Platformu” adı altında Facebook’ta bir sayfa açan veliler, bugün ilginç bir matematik hesabıyla servis sektöründeki “tatlı kâr”a dikkat çekmişler. 

Facebook sayfasında paylaşılan matematik hesabında okulların bir eğitim ve öğretim yılında hafta sonu tatilleri, bayram ve resmi tatiller dışında net 180 (6 ay) gün açık olduğu; servisçilerin ise velilerden toplam 270 günlük (9 ay) ücret aldıkları vurgulanmış. Yapılan hesaplamada örneğin bir velinin aylık 100 TL’den 9 ayda 900 TL servis ücreti ödediği; bu durumda çocuğunun okula gidip geldiği net-toplam 180 gün için servise günde 5 TL ödediği sonucuna ulaşılmış.

Nevşehir’de Öğrenci Servisi Mağdurları Dayanışma Platformu’ndaki söz konusu paylaşımda bu duruma dikkat çekilerek “Böyle tatlı kâr nerede var?” diye sorulmuş. 

Sayfada ayrıca “Net 180 gün (6 ay) öğrenci taşıyıp, 270 gün (9 ay) ücret alan öğrenci servisleri bu hesaba çok bozulacaklar. Şehir içi dolmuşlar öğrenciyi 140 Kuruşa (1,4 TL) taşırken, servisler 250 Kuruşa (2,5 TL) taşıyor. Üstelik bir aylık ücreti de peşin alıyorlar. Gerçekleri ifşa etmeye, haksızlığa karşı durmaya devam ediyoruz. Bizi takip edin...” şeklinde ifadelere yer verilmiş.

Bakalım öğrenci servisi mağdurlarının bu ilginç matematik hesabına servisçilerden nasıl bir tepki gelecek?


Fibhaber.com