NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Taekwondo gibi salon sporlarına katılımda sıkıntı yaşandığını dile getiren Nevşehir Taekwondo Antrenörü Recep Işık, aile velilerinin çocuklarını Spora yönlendirmelerini istedi.

Çocukların hem fiziki gelişiminde, hem de düzenli bir spor yapıldığında zeka gelişiminde de Sporun çok büyük olumlu etkilerinin kaydedilebileceğini belirten Işık, geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde yapılan grup müsabakalarına katılım konusunda Ankara, Kayseri ve Konya gibi Büyükşehirlerin gerisinde kaldıklarının da altını çizdi.

Işık, “Geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde gerçekleştirilen Taekwondo grup müsabakalarında sporcu sayısı konusunda sıkıntılar yaşıyoruz Nevşehir olarak. Zira Ankara, Konya ve Kayseri gibi illerin sporcuları büyük şehir olmalarından dolayı da bir hayli fazla idi. Taekwondo da hem sıklet konusunda hem de yarışmalara katılabilmek için sporcularımızın belirli bir kuşak seviyesine de ulaşmış olması gerekiyor. Bizim nüfusumuzdaki illerde bu sorun oluyor. Çocuklarımızın hem fiziki gelişimi için, hem de düzenli spor yapıldığında çocuklarımızın zeka gelişiminin de daha iyi seviyelere ulaştırılması için aile velilerimizin çocuklarını Spora yönlendirmesini bekliyorum. Taekwondo bir dövüş değil bir savunma sporudur. Bu spor dalında da velilerin çocuklarını yetiştirmelerini istiyorum” dedi.