Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyü Savak Yaylası'nda düzenlenen "Dolaz Şenlikleri"nin bu yıl 4.'sü yapıldı.
Çakıllı Köyü muhtarlığı ile Çakıllı Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleşitirlen "4. Dolaz Şenliği"ne Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir AK Parti  Milletvekilleri A.Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve çok sayıda davetli katıldı.

Şenliklerde konuşan Vali Ceylan, bu tür etkinliklerin birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştidiğini insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Sahip olunan birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini millet olarak bu özelliklerimizi koruduğumuzda ülkenin daha da ileriye gideceğini ifade eden Ceylan, "Nevşehir'e yeni gelmiş bir valiyim Nevşehir'de kısa sürede katıldığım bu 3. şenlik. Derinkuyulu hemşerilerimize bu şenlikler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizler daha da ileriye gitmek için büyük çaba sarf etmek zorundayız. Biz birlik olduğumuz sürece bizi kimse bölemez" dedi.

-"Milletvekilinden Akıllı Köy benzetmesi"

Şenlikte konuşmasına "Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan selam getirdiğim" diye başlayan Nevşehir Milletvekili Gizligider de  "Çakıllı Köyüne başka bir isimle hitap ediyorum; 'Akıllı Köy' birliğin ve kardeşliğin olduğu köy. Gurbetteki Çakıllılılar köylerini hiç unutmamışlar. Elimizden geldiğinde bu şenliklere katılmak istiyoruz. Başta Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dolaz pişirme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu yıl Dolaz pişirme yarışmasında ise birinci Şehnaz Yardımcı olurken Nurcan Çetinkaya 2. ve Nazik Gümüş de 3. oldu.

Şenlik, organizasyona katkısı olanlara plaketlerin takdim edilmesinin ardından halkoyunu gösterileri, yarışmalar, okunan şiirler ve mahalli sanatçıların seslendirdiği türkülerle sona erdi.