Derinkuyu Çakıllı Köyünde gelenekleşen 5. Savak Yaylası Dolaz Şenliği’de Ramazan Bayramının 2.günü yapılacak.

 

Kuyulutatlar Şepe Şenliği’nin de Ramazan Bayramının 2. günü yapılacak olması nedeniyle Çakıllı Köyü şenlikleri de aynı tarihte gerçekleştirilecek.

Ramazan Bayramı münasebetiyle köylerine dönen gurbetçilerle şölende birlikte olmak isteyen tertip komitesi Ramazan Bayramının manevi manası ve sılay-ı rahim nedeniyle böyle bir kararın alındığını belirttiler.

 

DOLAZ ŞENLİĞİ BU YILDA RENKLİ GEÇECEK

Çakıllılar, Savak Yaylası Dolaz Şenliğine bu yıl havai fişeklerle merhaba diyecekler. Her yıl olduğu gibi bu şenlikte de ev hanımları damak zevkine hitap eden en iyi dolazı pişirmek için yarışacaklar. Şenlikte köyün ağası seçilecek, çeşitli yarışmalar gerçekleştirilecek, hediye çekilişleri yapılacak. Canlı müzik yayını ve halay sonrasında davetlilere ikramlarda bulunulacak.

Çakıllı Köyü Muhtarı Sadi Poyraz, “Bu sene Savak Yaylasında gerçekleştireceğimiz Dolaz Şenlik alanı için yeni çalışmalar başlattık. Misafirlerimizi en güzel bir şekilde ağırlamak için hazırlıklarımız sürüyor”dedi.


KUYULUTATLAR ŞEPE ŞÖLENİ BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ YAPILACAK
Kuyder Yön.Kur.Başkanı Hayri Göktaş tarafından yapılan açıklamaya göre 19. Geleneksel Şepe Şöleni Ramazan Bayramının 2. günü yapılacak.

Şepelerin yarışacağı, çeşitli oyunların yapılacağı Şepe Şenliğine Kuyder Yön.Kur.Başkanı Hayri Göktaş,“Şepe Şölenimiz 29 Temmuz Salı günü (Bayramın 2. günü) Köyümüz'de Yapılacaktır.Tüm köylülerimiz Davetlidir” dedi.