18 Mart 1915 Çanakkale şehitleri anma programı Avanos  Cumhuriyet Alanında yapılan çelenk sunum töreni ile başladı

Atatürk büstü önüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri sırası ile konuldu. Daha sonra Saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam eden resmi törende  j. Asts. Kd. Bşçvş. Hacı Ömer BORAN Günün Anlam ve  Önemine  dair Konuşması, Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Uğur DEĞERCAN ve Furkan KÖSE de Çanakkale Şiirlerini okudular Atatürk Anıtındaki  tören    son buldu. 

18 Mart Şehitleri Anma günü programı Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam etti. Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi okul Müdürü İbrahim ÇİFTCİ Çanakkale Savaşının bilinmeyen yönlerini katılımcılara anlattı  Öğrencilerin Şiir okumaları ve  Öğrencilerin Rol aldığı Çanakkale Geçilmez oyunu ilede  son buldu.  Avanos Kaymakamlığı Tarafından Sofra Restauranta Şehit ve Gazi aileleri onuruna verilen Öğle yemeği  ile proğram sona erdi.

Törene ;  Avanos Kaymakamlığına Vekalet eden  Nevşehir Vali  Yardımcısı Ahmet SOLEY, Belediye Başkanı İsmet İNCE , Avanos Cumhuriyet Savcısı Abdullah Fırat GEDİK , Garnizon Komutanı J. Yzbş. Onur GÜVEN, Avanos Ak Parti İlçe Başkanı Serkan FERALAN, Avanos CHP İlçe Başkanı Alper İBAŞ,  İl Genel Meclis Üyesi Tayfun CEYHAN, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ramis DOĞAN,  İlçe Emniyet Müdürü Erkin TURĞUT, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ömer TAŞCI, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim ERTÜRK,  Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal OSAN , Avanos Kütüphane Müdürü Nazife KÜÇÜK,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ, İlçe Malmüdürü V.  Serkan KAHRAMAN, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman ŞAHİN, İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTÇİ,  İlçe Tapu Müdürü Veli OKUR, Avanos İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN,  Avanos Sosyal Hizmet Vakfı Müdürü Burcu PEKSAR,İlçe Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Nihat KAVRAAL,  İlçemiz Gazi ve Şehit Yakınları, Köy ve İlçemiz Muhtarları, Okul Müdürleri,  ve Vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kızılırmak Gazetesi



 

 

 

v