ATV’de yayınlanan Zahide İle Yetiş Hayata programında konuşan Canan Karatay, pekmez kanser yapıyor diyerek hiçbir bilimsel kanıtı olmayan iddia ortaya attı.

Nevşehir’in yöresel yiyecekleri arasında gelen pekmez yüzyıllardan bu yana sadece Nevşehir’de değil, tüm Türkiye’de severek tüketilen oldukça faydalı, kan yapıcı bir yiyecektir. Nevşehirli bir ailenin kahvaltı sofralarından eksik etmediği pekmez, başta Çat beldesi olmak üzere Nevşehir ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Ancak bugün televizyonda konuşan Canan Karatay “ Pekmez yemiyoruuzzz, Pekmez Kanser Yapar” diyerek hiçbir bilimsel dayanağı olmayan üstün bilgisini konuşturdu. Buradan Canan Karatay’a soruyoruz;

Bunu derken pekmezden geçimini sağlayan aileleri hiç mi düşünmemiştir.

Pekmezin kanser yaptığı nerede kanıtlanmıştır.

Yoksa sadece tatlı olduğu için mi, Kanser yapıyor demiştir.

Adına ayet bile inen, faydasından Kur’an-ı Kerim’de de bahsedilen arı balına bile kanser yapar diyen Karatay’ın, mantığı tatlı şeyler zararlıdır. Mantığı değil midir?

Canan Karatay, kendi kitabını satması adına sürekli zararlı bildiğimiz şeyleri yararlı, yararlı bildiğimiz şeyleri de zararlı gibi göstermeye çalışmaktadır.

Üzüm Pekmezinin Faydaları.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Üzüm Pekmez’inin faydalarını sayarken,

Yoğunlaştırılmış antioksidanlarca zengindir

“Kanser ’den korunmada, yaşlanmayı geciktirmede ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Bu yüzden emziren anne, ve hamilelerde üzüm pekmezini muhakkak öneriyoruz.

Vücut için gerekli mineral desteğini sağlar.

Canan Karatay Özür Dileyip Pekmezin Faydalarını Anlatmalı

Canan Karatay sırf kitabı satsın, reyting alıyım uğruna birçok faydalı yiyeceği kötülemektedir. Karatay’ın böyle demesi üzerine yıllardır pekmez kaynatan Kadriye teyzeye pekmezin zararlı söyledik. Bize verdiği cevap “Ben 75 yaşındayım, 65 senedir ben pekmez kaynatıyorum her sabah ben, eşim pekmezle kahvaltı yapıyoruz. Pekmez bizim buraların olmazsa olmaz yiyeceğidir. Bizler kışın hasta olmamak için pekmezi suyla karıştırıp içeriz. Söylediklerinin doğru olduğuna inanmıyorum dedi.”