Nevşehir Spor GK Başkan Vekili Sedat Cantekin,

“Memleket Yararına Parasını Harcayan En Cesur Aileyiz”

NEVŞEHİR(MHA) Bölgesel amatör futbol ligindi üç sezondur ilimizi temsil eden Nevşehir Spor GK Başkan Vekili Sedat Cantekin, Nevşehir’de parasını memleket yararına harcamaktan korkmayan en cesur aile olduklarını söyledi. 

Bu sezon ligde mücadele eden takımın bütçesinin 850 bin TL olduğunu söyleyen Nevşehir Spor GK Başkan Vekili Sedat Cantekin, aile olarak takımı üstlenmek yana herhangi bir beklenti içerisinde bulunmadıklarının altını çizdi.

BAL liginin ifade edildiği üzere gelir getiren bir lig olmadığına işaret eden Cantekin, “Bölgesel amatör ligde ilimizi temsil eden tek takımız. 3 yıl önce bir güçlük birliği yaptık. Nevşehir belediye başkanımız, Nar Belediye başkanımız ve Sayın Mehmet Bıyık ağabeyimizin destekleriyle Nar kasabasının takımını ismini ve rengini değiştirerek aldık. NSC Nevşehir Spor olarak bizde bu takıma katıldık. Başlarda epey zorlandık. Zira bir kasaba takımını devir alıp üzerine ismini ve rengini değiştirip Nevşehir’i temsil etmek zor. İlk iki yıl bu takımı kabullenmek aşamasında kamuoyunda çeşitli eleştiriler oldu. Allaha Şükürler olsun bu yıl bu takımın şehrin takımı kanaati oluştu. Bölgesel amatör ligde tutunmak Üçüncü ligde tutunmaktan çok çok zor. Zira bir geliri yok. İşte duyarlar ki bir beklentileri olmasa bu işi yapmazlar. 30 bin lira dolayında federasyonun kulübe ödediği var. Türkiye kupasında iki maç oynadık. Oradan 80 bin TL iddiadan aldık. 220 bin lira dolayında 150 bin TL sini aldık Nevşehir belediyemiz destek oldu. 50 bin TL kadar da Ticaret Odası, Borsası ve iş adamlarımızdan aldık. Biz bu sezon 450 -500 bin TL bizzat Cantekin ailesi olarak harcadık. Ben Ak Parti den belediye meclis üyesiyim. İş adamı kariyeri olarak gelebileceğimiz yerdeyiz. İddia ediyorum bu şehrin para harcamaya en cesur insanlarıyız. Çevremizde 500 TL yi veremeyen insanlarımız var. Nevşehir’de herkes cebindeki 10 liranın 1 lirasını bu işe harcayabilir. Biz Nevşehirli gençlerimizi daha ahlaklı bir şekilde bu yola nasıl kanalize ederiz diye bu yola çıktık. İlk senemizde Nevşehir’de elle gösterilen tüm futbolcuları topladık. Tarkan hoca ile anlaştık. O dönem amatörde bin TL alıp oynayan bir çok futbolcu bizden o dönem afaki paralar istedi. Bunu birçoğunuz bilmez. BAL ligi çok acayip bir yer. İnanın şu an takımımızda profesyonel olmayan neredeyse futbolcu yok. Bu ligdeki takımların gücünü geriden geriye bakıp anlamayabilirsiniz. Ama inanın öyle değil. İkinci yılımızda da Nevşehirli futbolcularımızla devam edelim dedik. Kimi kamptan kaçtı, kimi antrenmana gelmedi. Nevşehir’de futbolda ciddi bir alt yapı sorunu var. Ve bu ciddi bir sorun” dedi.