AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün de köyü olan Merkez ilçeye bağlı Çardak köyünden darbeye konvoylu tepki. Çardaklı çok sayıda Vatandaşlarında destek verdiği darbeye tepki konvoyuna 100 tır, 60 otomobil ve 50 kamyon katıldı.

Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer; "Biz Çardak köyümüz olarak milletin, iradesine sahip çıkarak, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımızı ve seçilmiş hükümeti darbeciler karşısında yalnız bırakmayacaklarını" söyledi.

 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verilen mücadelenin, bir milletin kendi içerisinden çıkan Cumhurbaşkanına sahip çıkma öyküsü olduğunun altını çizen Özer, “Bu mücadeleye destek vermek için buradayız. Darbeye ve cuntaya ‘hayır dedik, Bunun için buradayız. Bu demokrasi mücadelesinde canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Cenabı Allah bu tür şer odaklarına bir daha fırsat vermesin inşallah.” dedi.

Açıkgöz'ün Babaocağı Çardak Köyü'nde Vatandaşlar Ayağa Kalktı!

Baba ocağında hemşehrilerinin büyük sevgi gösterdiği AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de , “Burada her hangi bir parti, dünya görüşü için değil milli dava için Türkiye'miz için toplandık.  Bizler Birlik beraberlik içinde yaşayacağımız göstermek için buradayız. Bu vesile ile Tek Vatan Tek Bayrak Tek Millet ve Tek Devlet diyerek meydanları dolduran tüm aziz halkımıza ve kıymetli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum.Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Açıkgöz, Tek bir amacımız var; rengini şehitlerimizin kanından almış bu şanlı bayrağımız yere inmesin diye buradayız. Gök kubbemizden, mübarek ezan sesleri inmesin diye buradayız. 80 milyon vatan evladı, doğusundan batısına, Ailevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü hep birlikte kardeşçe yaşasın diye buradayız. Bu milletin 1000 yıllık tarihine kasteden hain emellere dur demek için buradayız” Dedi.

15 Temmuz'un demokrasi bayramı olarak tarihe geçeceğinin de altını çizen Açıkgöz, "Yaşanan bu alçak darbe girişimi milletin tek yürek olarak, hep birlikte canını ortaya koyarak engellediği bir demokrasi bayramı olarak tarihe geçecektir. Bu milletin tarihinin her sayfası ayrı bir şanlıdır, ancak 15 Temmuz gecesi yaşananlar bu milletin tarihinde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak yerini alacaktır. Kurtuluş Savaşı'nda o zamanın zor koşullarında yedi düvele karşı mücadele eden bu aziz millet, yine aynı ruh ve inançla bu hain alçak darbe karşısında demokrasi destanı yazmıştır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir ve ilçelerinde vatandaşlarımız her gece meydanlara çıkarak büyük bir demokrasi sınavı vermiştir" dedi.


Açıkgöz, Vatan uğruna Devleti Bayrağı Namusu ve Milletin birliği bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor yaralı gazilerimizede Allah'tan şifalar diliyorum” diye konuştu.

Öte yandan bugün gündüz saatlerinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir il Müftüsü Yakup Öztürk,  Ak Parti il Baskanı M.Ali Tanrıver , Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevsehir İl Özel İdaresi Meclis Baskanı Süleyman Özgün Çardak köyünü ziyaret ederek Çardak köyü muhtarı  Adem Özer'le bir süre görüşerek Demokrasi Milli İrade ve İstiklal Nöbetine katkı ve destekleri için teşekkürlerini bildirdiler.

Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer'de ziyaretten duyduğu memenuniyeti dile getirerek "Bugün köyümüzü ziyaret eden tüm protokolümüze Ayrı Ayrı Treşekkür Eder Çalışmalarında Ve Davalarında Başarılar Dileriz" dedi.

15 Temmuz Darbe girişiminin 9.Gününde Çardaklı vatandaşlar 100 Tır'lık konvoyla birlikte Nevşehir Diriliş meydanına gelerek "Milli İrade ve İstiklal Nöbetine" destek verdiler.