Çat Belediyesi katkılarıyla, AK Parti Çat Belde teşkilatı ve AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığı organizasyonunda Gözyaşı Geceleri ekibi tarafından 'Zaferin Gözyaşlları' ÇANAKKALE adlı oyun sergilenecek.

Çanakkale Zaferinin 100 Yılında Çat Kasabasında Dev Organizasyon...

Çat Kasabasında Dev Organizasyon... 

Senarist ve Yönetmen Haşim AKTEN tarafından Gözyaşı Geceleri ‘’Zaferin Gözyaşı’’ programı 
Çat Belediyesinin katkılarıyla Çat Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

AK Parti Çat Belde Başkanlığı'nın düzenleyeceği Gözyaşı Geceleri adlı program,29 Mayıs Cuma günü Çat Kültür Merkezinde vatandaşlarla buluşacak.

29 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Çat Belediyesi Kültür Merkezi’nde halkla buluşacak olan Gözyaşı Geceleri  'Zaferin Gözyaşlları'  adlı program ile  büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada Türkiye dışında ün yapan, bir çok Avrupa ülkesinde de sahne alan "Gözyaşı Geceleri" programı ile vatandaşlarımız doyumsuz bir gece yaşayacağını söyledi.

  Yapılan açıklamada "AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları ve AK Parti Çat Belde Başkanlığımızca düzenlenen 'Gözyaşı Geceleri' 23 yıldır Türkiye ve dünya sahnelerinde izleyicilerle buluşuyor. Kardeşliğimizin, sevgi bağlarımızın önemini daha fazla hissettiğimiz bu günlerde Anadolu'nun mimarları olan Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli ruhuyla hareket eden, dünyaca ün yapan Gözyaşı Geceleri programı halkımızla buluşacak.Dev organizasyonla Bu programı hemşerilerimizle buluşturmanın şükrü ve sevinci içindeyiz" ....

Program, halka açık ve ücretsiz olarak Çat Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda sahnelenecek...

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'da yaptığı açıklamasında; Ağlatmak için değil, gelecek nesillerin ağlamaması için böyle bir program organize edilmesinin önemine dikkat çekti. Çanakkale’nin ebedi kardeşliğimizi anlatan muhteşem bir destan olduğunu belirten Duru, kardeşliğimizi darbecilerin, çetelerin ve onların taşeronlarının bozamayacağını kaydetti. Duru, “Bağımsızlık için birlikte savaşmayı, kardeşlik zemininde bir ve beraber yaşamayı başarmış bir ceddin nesliyiz. Biz medeniyetimizin destanıyız. Çanakkale ruhunun bedenleriyiz. Çözüm sürecini bu ruh ile destekliyoruz. İradeye sahip çıkma Çanakkale ruhudur. Bedrin aslanlarına denk 253 bin şehidin yaşayan emanetçileriyiz” şeklinde konuştu.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, “Emperyalizme karşı tarihin en şanlı direnişini gerçekleştiren ecdadımız bize sadece eşsiz bir zaferin onurunu değil, aynı zamanda hürriyetimizi kıyamete kadar koruyacak sırrın anahtarını da miras bırakmıştır. Bu mirası son nefesimize kadar korumaya yemin etmiş bu kutsal toprakların evlatları olarak, ecdadımızı, Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arnavut’u, Türk’üyle ecdadımızın yurdun her köşesinden tevhid ruhunu cepheye taşıdığını belirten Duru, bu ruhun elde ettiği zaferle birliğin, kardeşliğin karşısında hiçbir gücün duramayacağını cihana öğrettiğini belirtti. Sevdalarının şehit kanından rengini alan ay yıldızlı bayrağımızın altında mayası eşitlik ve kardeşlik olan, hukuk olan, emek olan, alın teri olan yeni Türkiye’yi inşa etmek olduğunu belirten Duru, “Davamız, acılarla yoğrulmuş, uğruna büyük bedeller ödenerek yeşertilmiş milli birlik şuurunu fesatçılardan, bozgunculardan korumaktır. İnsanlığı buhran çağının kargaşasından kurtarmak, ülkemizin geleceğine ve insanlığa umut olacak ihsan neslini yetiştirmektir. Hacı Bektaş Velî’nin “Bir olalım, diri olalım, iri olalım” vecizesinde de açıkca belirtilen Bir isek, kardeş isek yıkılmaz kaleyiz” diye konuştu.

Başkan Duru düzenlenecek olan 'Gözyaşı Geceleri' etkinliğine tüm halkımızı davet etti.

Yer: Çat Belediyesi Kültür Merkezi / Çat Kasabası NEVŞEHİR
Tarih: 29.05.2015 Cuma Günü
Saat: 20:30