Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkarılan Yenikapı Ruhunun bürokraside de etkin hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye Kamu-Sen’in ülkenin birlik ve bütünlüğünden yana olduğunun altını çizen Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, kurum amirlerinin yapacakları görevlendirme ve atamalarda sadakati değil liyakati esas almaları önerisinde bulundu.
Çetin, “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Ülkemizde milletimizin birlik ve beraberliğinin sağlanması konusunda önemli bir adım atıldı. Türkiye genelinde tüm illerde, Nevşehir’imizde de düzenlenen demokrasi mitinglerinin ardından Yenikapı’da tüm siyasi partilerimizin genel başkanlarının da bir araya geldiği oluşumda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın İsmail Koncuk’un ve Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın genel başkanlarının da yer aldığı önemli bir birliktelik sergilenmiştir. Orada verilen birlik ve beraberlik mesajlarının Siyasi irade tarafından devam ettirilmesini bekliyoruz. Bu mesajların kurum amirleri tarafından çok iyi algılanması gerektiğine inanıyorum. Kurumlarda yapacakları atamalarda ve görevlendirmelerde liyakatı esas almalarını, sadakati esas almamalarını öneriyorum. Yenikapı ruhuna aykırı hareketlerde bulunmamaları gerektiğini düşünüyorum. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak oluşan birlik ve beraberliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Kamu-Sen geçmişte de olduğu gibi hukukun üstünlüğünü göz önüne alarak Milletimizin birlik ve beraberliğinden yana tavır almıştır, almaya da devam edecektir” diye konuştu.