Çin’in Deyang şehri Belediyesi  meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan 6 kişilik heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Çin’in Deyang şehri ile Nevşehir arasında kültürel ve ekonomik alandaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla dün akşam Nevşehir’e  gelen Deyang Belediyesi meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan heyet, ilk olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Deyang Belediyesi ziyaret heyetine başkanlık yapan  Lui Shoupei  , 400 bin kişinin yaşadığı Deyang’ ın 4 bin yıllık bir tarihe sahip olmanın yanı sıra Çin’de teknolojik gelişimlerin de önemli ölçüde başladığı şehirler arasında yer aldığını belirtti. Shoupei, dünyanın önemli bir turizm şehri olan Nevşehir ile de bu ölçekte ilişkilerini geliştirmek arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de günümüzden 10 bin yıllık dönemde 8 i köklü olmak üzere 20 farklı medeniyetin hayat bulduğu Nevşehir’in gerek Türkiye ve gerekse de dünya turizminde önemli bir değer oluşturduğunu belirtti. Ünver, 3 milyona yakın ziyaretçi arasında Çinlilerin de bölgeye özel bir önem gösterdiğini ifade ederek, bu sayının önümüzdeki süreçte daha da belirgin şekilde artmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Nevşehir’in sadece turizm ile değil, tarımsal alanda da patates ve üzüm üretimi ile Türkiye’de söz sahibi şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Ünver, kısa adı UCLG olan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin de doğal bir üyesi olarak Çin’in farklı şehirlerini daha yakından görme imkanı bulduğunu aktardı.

Ünver, Çin’in Deyang şehri ile Nevşehir arasında kültürel ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi yönünde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi ve ziyaretlerinden dolayı Deyang şehri Belediye meclisi ve işadamlarına teşekkür etti.

Ziyarette, daha sonra  günün anısına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos el sanatları ürünlerinden Hitit motiflerinin işlendiği bir çini tabak ile Nevşehir Belediyesi’nin çeşitli kültürel yayınlarını Deyang Belediyesi ziyaret heyetine başkanlık yapan  Lui Shoupei  başta olmak üzere heyet üyelerine takdim etti.

Deyang Belediyesi ziyaret heyetine başkanlık yapan  Lui Shoupei ‘ de  ziyaretin anısına Deyang’ın tanıtım kitabı ile çeşitli hediyeleri , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e  takdim etti.