Havaların soğumasıyla birlikte araçların bakımının yaptırılmasının yanı sıra kış lastiği kullanılmaya başlanması da gerekiyor…

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor. Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental'in Yeni Kampanyası ile Kışı Güvenli Geçirin!

Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental Lastik siz değerli halkımızın yanında olmaya devam ediyor...
Şok kampanya ve Kışa özel fırsatlar için acele edin...

Continental'in Yeni Kampanyası ile Kışı Güvenli Geçirin!

Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental Lastik, sürücüleri, lastik bakımlarının yaptırılmasının yanı sıra kışa özel üretim lastiklerin kullanılması konusunda uyardı.

Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental Lastik yetkilileri, 1 Kasım itibariyle kış lastiklerinin kullanılmaya başlanması gerektiğini hatırlatarak, lastik bakımlarının da en az 2 ayda bir yaptırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Sürücülerin güvenli ve huzurlu yolculuk yapabilmeleri için eksi 30 dereceye kadar özelliğini koruyarak güvenli sürüş imkanı sunan kış lastiklerinin taktırılması tavsiyesinde bulunan Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental Lastik yetkilileri, “Yazın ve kışın ayrı kullanıma özel lastikler var. Kasım ayının 1’i itibariyle insanların güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için kış lastikleri takmalarını öneriyoruz. Kış lastikleri takmak hava şartları ne olursa olsun huzurlu ve güvenli yolculuk sağlar. Bunlar kış için özel olarak üretilmiş lastiklerdir. Karda, ıslak zeminde, kuru zeminde, soğuk havada çok güvenli yolculuk sağlayan lastiklerdir. Bunları takmaları hem insanların güvenirliğini artırır, hem de ulaşmak istedikleri yerlere huzurlu bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Kış lastiklerine haricen zincir takmak gerekmiyor aslında. Çünkü lastikler özel vakum dediğimiz model olarak üretilmiştir. Bunların yapısı biraz daha farklıdır. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman soğuk havalarda eksi 30 dereceye kadar özelliğini korur ve yola daha güvenli tutunmayı sağlar. Onun için zincir takmaya gerek yok, ama çok aşırı buzlar yollar olursa o zaman ihtiyaç olabilir. Genelde ihtiyaç kalmaz zincire. Araç lastiklerin taktıktan sonra aylık ya ada 2 ayda bir olacak şekilde lastiğin basınç ayarlarını sık sık kontrol ettirmek gerekir. Lastiğin deforme olup olmadığına baktırmak gerekir. Bunları takip ederek sürücüler güvenliklerini arttırırlar” şeklinde açıklamada bulundu.
ARAÇ KIŞLIK BAKIMI DA ÖNEMLİ

Sürücüleri araç bakımlarının yaptırılması konusunda da uyaran Nevşehir Çelikler Otomotiv Continental Lastik yetkilileri, araç bakımının ekonomik olarak sürücüyü de koruma altına aldığına dikkat çekerek, “Aracınızın bakımı, uzun süre aracınızdan aynı performansı almanızı ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Araçların soğuk hava şartlarına karşı direncini artırmak için kış bakımı yapılması büyük önem taşıyor. Kışlık bakımın yapılmaması çeşitli arızalara ve ekonomik kayıplara yol açıyor. Araç motorlarının soğuk havada çalışması güçleşir. Bakım masrafından kaçan birçok araç sahibi, kış boyunca ortaya çıkan arızalar sebebiyle daha fazla para öder. Çoğu zaman önemsiz zannedilen kışlık bakım, araçlarda soğuk havalarda ortaya çıkabilecek birçok problemi ortadan kaldırabilir” şeklinde uyarıda bulunuyor.
BU ARADA araç antifrizinin faydaları, “Motor soğutma suyunun donmasını önler. Soğutma sisteminin pas ve korozyon yapmasını önler. Soğutma sıvısıyla çalışan sensörlerin doğru çalışmasını sağlar. Soğutma suyunun hareketini kolaylaştırır. Soğutma suyunun kaynama derecesini yükseltir. Radyatörün pas yapmasını önler. Kalorifer sistemini korur, kısa zamanda arıza yapmasını önler. 4 mevsim antifriz kullanılmalıdır. Tercih edilen antifriz markaları kullanılmalı, çünkü taklit antifrizler motora fayda değil zarar verir” şeklinde açıklanıyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMA ZORUNLULUĞU
ÖTE YANDAN Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.
Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.
Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu.
Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu.

Satış

Continental Yetkili Satıcısı olarak, Continental Otomobil Lastikleri ürün gamında bulunan tüm ebatlardaki lastiklerin satışını yapmaktayız. Konusunda uzman ekibimiz ile birlikte aracınız ve amacınız için en doğru lastiği belirledikten sonra uygun ödeme koşulları altında lastiğinizi temin edebilirsiniz.

Adres :Yeni Sanayi Sitesi 12. Blok No:2 -Merkez-Nevşehir Telefon :0384 213 30 26 Faks :0384 213 28 96 E-Posta :[email protected]