Mustafapaşa Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenlerde Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Belediye meclis üyeleri, mahalle Muhtarları törende hazır bulunan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende konuşan Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak "Cumhuriyetin ilanının üzerinden 90 yıl geçti. Cumhuriyet, 1. Dünya savaşında feda ettiğimiz canların karşılığıdır. Cumhuriyet, yıllar süren kurtuluş mücadelesi akabinde yeni kurulan devletin adıdır. Ulu önder Atatürk'ün ve kahraman ecdadımızın kendilerinden sonraki nesillere yani bizlere armağanıdır.90 yıl önce doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, zorlu ve mücadele dolu on yılların ardından bu günlere geldi. Ulu önderin Muasır Medeniyetler çizgisinde bir devlet hayaline belki de ilk defa bu kadar yaklaşabildik" dedi.

"Cumhuriyet demokrasi demektir. Demokrasinin en mükemmel şekilde işlediği yönetim tarzıdır" diyen Ak daha sonra şunları söyledi; "Son yıllarda demokrasi ve fikir hürriyeti adına kat ettiğimiz mesafe ise ortadadır. Her insanın her fikrin ve her düşüncenin temsil edilebildiği, konuşabildiği, ben de varım diyebildiği, ama tek devlet, tek millet ve tek bayrak çatısı altında bir araya gelme şartı ile demokrasiyi en mükemmel yaşayabildiği günlerin özlemi ile verilen mücadeleyi görebilmeliyiz. Bu mücadelenin akan kanların, verilen şehitlerin davası olduğunu anlayabilmeliyiz.

Demokrasi adına atılan adımların, bu güne kadar feda ettiğimiz vatan evlatlarının kanının durması için, tartışması dahi yapılamayacak milli değerlerimizin oturtulduğu zemini daha da sağlamlaştırabilmek için verildiğini bilmeliyiz. Cumhuriyet, bu milletin, bu devletin vazgeçilmezidir.

Aziz hemşehrilerim, Bayramınız kutlu olsun. Başınız dik olsun. Kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyet niyaz edelim. Şehitlerimizin şefaatini dileyelim. Onlara layık bir millet olmaya çalışalım. Allah ömür verdikçe daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlayacağız. dedi"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak öğrencilerin şiirler okumalarının ardından 2013 yılı içerisinde çeşitli spor branşlarında başarı sağlayan öğrencilere kupa ve madalyalarını Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Belediye meclis üyeleri,mahalle Muhtarları törende hazır bulunan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

 

 Okul öğrencilerin oluşturduğu Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden kutlama etkinliklerinde daha sonra resmi geçit töreni düzenlendi.