FİB Haber ÖZEL/ Nevşehir'in Avanos ilçesi Topaklı köyü dörtyol kavşağında bu akşam saatlerinde kırmızı ışıkta duran bir kamyonun damperi kendiliğinden açılmaya başladı. Çevredeki esnafların olayı farketmesi sonucu kamyon şoförünü uyaran vatandaşlar faciayı önledi.


Kendiliğinden açılan damperi yoldan geçen FİB Haber Muhabirimiz fark edip, cep telefonuyla görüntülendi.

Hatırlanacağı üzere En son İstanbul Başakşehir ve Avcılar’da ardı ardına yaşanan üst geçit kazalarının ardından gözler yeniden damperli hafriyat kamyonlarına çevrildi.

Yaşanan son kaza henüz hafızalarımızdan silinmeden damper sürücülerinin dikkatsizliği ise Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyü Kırşehir-Kayseri arası otoyolunda çekilen bir kamera görüntüsü ile yeniden gözler önüne serildi.

Kayseri istikametinden Ankara yönüne giden kamyon kırmızı ışıkta durduğu sırada yoldan geçen Topaklılı vatandaşlar ve çevredeki esnaflarca damperinin açıldığını fark etti. Cep telefonuyla yaşanan ihmal ve dikkatsizliği görüntüleyen FİB Haber Muhabirimiz İlbay Metin, kamyon damperinin açıldığı anları kameraya kaydetti. Hareket halinde iken tehlikeye şahit olan vatandaşların kamyon şoförünü uyarması sonucu olası bir faciadan dönüldü.

Olayı şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, damperli kamyon sürücülerinin daha dikkatli olması için yetkilileri göreve çağırdı.

Haber: İlbay Metin / Topaklı
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.