Nevşehirli sanayici iş adamlarımızdan değerli büyüğümüz Mustafa Pınarbaşı nın biricik kızı Tuğçe Pınarbaşı, THY larında Türkiyenin tek bayan iniş takımları teknisyeni olarak Nevşehirlilerin gururu oldu.

Tuğçe Pınarbaşı, ilkokulu Cumhuriyet ve Yeni Çeşme okuduktan sonra 2000 evler lisesinde lise öğrenimini tamamladı.Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi Ereğli Makine Teknikerliğini okudu.THY nın açtığı sınavı kazanan Tuğçe Pınarbaşı dört yıldır bu görevini yürütüyor.

Tuğçe Pınarbaşı hafta sonu Ulusal medya da konu olan haberi şöyle;

DEMİR KUŞLARIN SAĞLIĞI ONLARA EMANET!

Kadın teknisyenlerin 72’si operasyonlarda; yani uçak bakım ve onarımında çalışıyor. Kadın teknisyenler tıpkı erkek meslektaşları gibi tulumlarını giyip, takım çantalarıyla uçakların yolunu tutuyor, teknik aksamın bakım ve onarımını gerçekleştiriyorlar.

İniş takımları teknisyeni Tuğçe Pınarbaşı, bakım teknisyeni Duygu Karaduman ve Sibel Yücel Uzun onlardan sadece üçü... Bu isimler dışında Nursel Ünden Ortaç da THY Teknik’in ilk ve tek kadın baş teknisyeni olarak dikkatleri üzerinde topluyor. 

İLK KADIN BAŞ TEKNİSYEN 

İstanbul Üniversitesi Elektronik Haberleşme mezunu Nursel Ünden Ortaç, THY Teknik AŞ’de Kalibrasyon Atölyesi baş teknisyeni olarak görev yapıyor. 21 yıldır çalıştığı THY Teknik’in ilk ve tek kadın baş teknisyeni olan Ortaç THY Teknik ile staj yaparken tanışmış.

6 yıldır baş teknisyen olduğunu belirterek mesleğinin bir tutku olduğunu vurguluyor: “Dikkatli ve özenle çalışıyoruz. Teknisyenlik bir tutkudur. Burada kullanılan test ve ölçüm cihazlarının tamir, bakım kalibrasyon işlemlerini yapıyoruz. Dış şirketlere de hizmet veriyoruz.”

‘İNİŞ’ ONDAN SORULUYOR 

THY Teknik’te 2011 yılından bu yana iniş takımları söküm ve montaj teknisyeni olarak çalışan 25 yaşındaki Tuğçe Pınarbaşı yaptığı işi gururla anlatıyor: 
“İniş takımları uçaktan söküldükten sonra atölyemize gelir ve sökümü, bakımı ve tamiri gibi bütün işlemlerin hepsi bizim atölyemizde olur. Ben de bu atölyenin bir parçasıyım. Türkiye’de kadın olarak iniş takımları teknisyeni bir ben varım.
Hem güç gerektiren hem de özen gerektiren bir meslek. İniş takımlarının parçaları ve diğer bütün bakımları biraz daha ağır geçiyor o yüzden güç gerektiren bir mesleği yapıyorum. İşinizi seviyorsanız ve özenle çalışıyorsanız bu zorlukların hepsinin üstesinden geliyorsunuz. Teknisyen olduğumu söylediğim zaman ‘Bir kadın nasıl uçak tamir eder’ diyorlar, hiç kimse inanmıyor, inandıramıyorum hatta fotoğraflarımı gösteriyorum.”

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com olarak genç kızımız Nevşehirli gururumuz Tuğçe Pınarbaşı na başarılar diliyoruz...
Kaynak:Demir kuşların sağlığı onlara emanet - HABERTÜRK
GÖKHAN ARTAN/Habertürk