Derinkuyu Belediyesi, hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezi ve ilçe sınırları içindeki arazide yeni bir imar çalışması başlattı.

 

Başkan Ahmet Balcı, yaptığı açıklamada, belediye sınırları içerisinde 1982 yılında yapılmış olan haritanın güncelliğini yitirdiğinin görüldüğünü, bugüne kadar yapılan imar planlarının doğru ve düzgün olmadığının anlaşıldığını söyledi.

 

Kentleşmenin en önemli temelini teşkil eden imar planının doğru ve Çağa ayak uydurma aşamasında yeni bir haritaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Balcı,

 

"Belediyelerin bütçesini zorlayacak bir maliyette yapılacağından devlet desteğine ihtiyaç bulunmaktadır. Belediye olarak devletin destek ve hibe imkanlarından yararlanmada önceliği olarak bu işi yaptırmış bulunmaktayız. Maliyetin tamamına yakınını devlet desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu proje, imar planına altlık teşkil edecek olup yapılacak yeni imar planı ile tüm vatandaşlarımıza çağdaş ve ileriye dönük bir hizmet sunmaktayız. Bugüne kadar yapılan imar planlarıyla kıyaslanamayacak derecede kentsel dönüşüme imkan sağlayacak yepyeni bir imar planı yapılacak olup ileriye dönük yapılacak her türlü üst yapıya imkan sağlayacak bu hizmeti halkımıza sunacağız" dedi.