Derinkuyu İlçesinde Sivil Örgütleri Platformu 15 Temmuz 2016 günü girişilen darbe girişimine karşı bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
 
Derinkuyu Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan ve Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Ziraat Odası Başkanlığı sekreteri Kadir Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar ile Soförler ve Otomoblciler Odası Başkanı Mustafa Sarı, Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Pala, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeki Gemici, Yüksek Okul ve Yurt Yaptırma Derneği Başkanı Tuncer Yolalan,Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Serkan Kızıltepe ve SS.Toprak Sulama Kooperatifi Başkanı Enver Yücel Belediye Başkanlığında binası makam odasında bir araya geldiler.
Basın açıklamasını ise Belediye Başkanı Ahmet Balcı yaptı. Basın açıklaması:
 
  “15 Temmuz 2016 Tarihinde Gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde, kendini bilmez, Vatan haini ,Silahlı Kuvvetler elbisesini hak etmeyen şeref yoksunu bir gurup Darbe Kalkışmasında bulunmuştur.
 Darbe girişiminin başından beri ortaya koyduğumuz ve bu girişimin hemen ardından bütün camiamızla da paylaştığımız gibi, milletin iradesi dışında hiçbir irade kabul etmiyoruz. 
Demokrasinin ve millet iradesi önündeki her türlü meşakkat ve musibetle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla durmaya devam edeceğiz.
Devleti ve milleti kendinden küçük gören bir avuç gurup ,boyunun ölçüsünü almıştır. Vatanı için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmeyen bu millet, topyekûn iradesine sahip çıkmış ve darbe heveslilerine en ağır cevabı vermiştir.
  Kendini bilmez vatan haini bir gurubun kendi öz halkına,seçimle gelmiş Yüce Gazi Meclisimize ve Devletimizin Birçok Kurumlarına yapmış olduğu bu alçakça ve haince saldırılar asla unutulmayacaktır.
  Ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara İllerimizde yaşanan olaylar da Halkımızın, Silahlı Kuvvetlerimizden şerefi ile o üniformayı taşıyanların ve Emniyet teşkilatımızın yaptığı kahramanlıklar asırlar boyunca saygı ve şerefle anılacaktır.
 Bu millet tankların altına yatanları da, mermilere karşı elinde şanlı bayrağımızla koşanları da asla unutmayacaktır.
  Muhasır Medeniyetler seviyesinde olan Ülkemizde Demokrasi için geçmişte olduğu gibi bugünde, yarın da bu millet canıyla, malıyla,kanıyla her daim mücadele edecektir.
 
 Burada bulunan tüm kurum ve kuruluş yetkilileri olarak İlçemiz Derinkuyu da temsil ettiğimiz tüm üyelerimiz ve vatandaşlarımız adına 
Bütün milletimize ve devletimize, el ele verilerek bertaraf edilen bu darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun diyor, demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, bütün yaralılarımıza acil şifalar dileyerek,yüce Allah dan bir daha böylesi bir olayı bu millete yaşatmamasını niyaz ediyoruz.
  Kamuoyuna saygıyla sunulur.”