Derinkuyuda Halk Emniyet Amirliğine Siyah Çelenk Bıraktı.... Derinkuyu ilçesinde vatandaşlar, iddiaya göre polis dayağı sonrasında beyin kanaması geçirerek ameliyat sonrasında yoğun bakımda tedavisi süren işadamı Şaban Tunca için yürüyüş yaptı.

 

 Derinkuyu ilçesinde, kamyonlarına yazılan ceza yüzünden tartıştıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şaban Tunca ve kardeşi Fikret Tunca'nın, trafik polisleri tarafından darp edildikleri iddiası sonucu ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılma olayıyla ilgili olarak  Suvermezliler ilçe merkezinde PTT önünde toplandılar. Ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri buradan  yürüyüş yaparak İlçe Emniyet Müdürlüğüne “Katil polis”, “psikopat polis istemiyoruz”, “Şabana uzanan eller kırılsın”, diye slogan atarak yürüdüler. 

Kalabalık Emniyet bina bahçesine girmek istedi. Kaymakam Mithat Can Kutluca göstericilerin bina bahçesine girmesine izin vermedi. Kalabalık adına burada basın mensuplarına açıklama yapan göstericiler, "Karakollarda niye kamera yok, bunu öğrenmek istiyoruz. Nevşehir'in 3 tane milletvekili var, buraya niye hiç gelmediler. Atatürk "Hakimiyet Milletindir" diyor, millet burada. Mazlumun yanındayım diyen başbakan nerede. Buraya gelip mazlumun yanında olduğunu göstermeli. İçişleri bakanı ve milletvekillerini buraya bekliyoruz. Hiçbiri gelmiyor, neden gelmiyorlar. Türkiye Cumhuriyet Devleti polis devleti olmayacak" dedi.Hastanede yatan Ağır yaralı Şaban Tunca’nın eşi Tülin Tunca, çocukları Ayşegül ve Esma Tunca, dayısı Abdullah Kabataş’ın emniyet binası bahçesine girmesine izin verdi. Göstericiler bina girişine siyah çelenk bıraktılar ve açıklama yaptılar. Kaymakam Mithat Can Kutluca göstericileri yatıştırmak istedi. Yapılan konuşma ve atılan sloganlardan sonra göstericiler olaysız bir şekilde dağıldılar.