Derinkuyu İlçesinde yapımı tamamlanan Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciler ilk kez ders başı yaptılar.

 Okulun açılışına katılan Derinkuyu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Pınar Okulu, okul müdür ile gezerek incelemelerde bulundu.

Sözleşmesi İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında 1.364.200.00 TL’ye ihale edilen hayırsever Zeliha Ekmekci adı verilen İmam Hatip Ortaokulunda eğitim öğretime başlandı. Geçici kabulü 02.10.2014 tarihinde yapılan okul İmam Hatip Ortaokulu olarak yapıldı ancak öğrencilerin fazla olması nedeniyle Valilik Oluruyla Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi taşındı. Namık Kemal İlkokulunda eğitim gören İmam Hatip Ortaokulu da boşalan Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı  adına  zamanın Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile Hayırsever Mehmet Ekmekci arasında imzalan protokole göre Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan  okulun arsası Zeliha Ekmekci tarafından bağışlanmıştır. Okulun yapıldığı toplam alan 5136 m2 olup yapı alanı ise 3525’dir.

 24 derslikli, 2 laboratuar, 4 çok amaçlı oda, 1 hizmetli odası, 4 idareci odası, 1 konferans salonu, 1 sığınak, WC’ler, asansör, özürlü asansörü olmak üzere 4 kat olarak inşa edildi.

Binada 2014 – 2015 Eğitim öğretim yılına, 182 öğrenci de taşımalı öğrenci kapsamında olmak üzere 13 şubede 328 öğrenci ile eğitim veriliyor. Okulda idareci ve öğretmen ve genel idare hizmetlerinde olmak üzere 24 personel görev yapıyor.

Habr: Osman aytekin