Derinkuyu Mehmet Ekmekci Anadolu Lisesi ve Mehmet Ekmekci Lisesi Okulu öğretmen ve öğrencileri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri’ ne katıldı.

 

  Derinkuyu Mehmet Ekmekci Anadolu Lisesi ve Mehmet Ekmekci Lisesi 12.sınıf 60 öğrenci, rehber öğretmen, şube rehber öğretmenleri ile Okul Müdürü Nail DEMİRTAŞ rehberliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında   ‘Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri’ ne katıldı.

 

 Okulun 12. sınıf öğrencilerin kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri, geleceklerine dair hedefler koyabilmeleri, burs seçenekleri, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları, barınma olanakları, iş yaşamında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi edinmeleri, daha nitelikli ve donanımlı olarak iş hayatına atılabilmelerine yardımcı olmak amacıyla yurt içi ve yurt dışından gelen üniversitelerin açtıkları stantlarını gezdiler.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini tüm bölümlerini ve laboratuarlarını Dekan yardımcısı Zübeyde KUMBIÇAK ve Dr.Hüseyin SARAÇ rehberliğinde gezen öğrenciler okul ve bölümler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Daha sonra Eğitim Fakültesinin bölümlerini, spor tesislerini Yard.Doç.Dr. Özden TAŞĞIN rehberliğinde  gezen öğrenciler, bölümler ve yetenek sınavı ile öğrenci alan Spor Yüksekokulu ,yurt imkanı ve burslar hakkında detaylı bilgiler aldılar. Öğrenciler  sınıflara girerek ders dinleyerek  üniversite yaşamına adım atmışlardır.

            Serbest zaman verilen öğrenciler kendilerinin arzu ettiği fakülte, yüksekokul ve birimleri gezerek okul ve bölümler hakkında detaylı bilgiler edindiler.

            Okulun Üniversite ziyareti Öğrencilerin LYS öncesi kendilerine güvenmeleri noktasında ve daha doğru tercih yapmaları konusunda faydalı bir ziyaret olduğu belirtildi..

Haber: Osman Aytekin