Daha önce Afyonkarahisar Sultandağı ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapmakta iken Bakanlığın onayı ile Derinkuyu ilçesine görevlendirilen İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ilçedeki görevine başladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın da hemşehrisi olan Erzurum Oltulu genç Kaymakam Halil İbrahim Yeşilyurt'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Öte yandan Eski Derinkuyu Kaymakamı Mustafa Çifçi Çorum valisi oldu.

HALİL İBRAHİM YEŞİLYURT KİMDİR?

Yarbaşı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Nezahat ve Gültekin Yeşilyurt’un oğlu olan Halil İbrahim Yeşilyurt, 1991 yılında Oltu’da dünyaya geldi. İlköğrenimine Erzurum’da başlayan ve daha sonra orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Yeşilyurt, 2015 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

 Bir süre özel sektörde yöneticilik yapan Halil İbrahim Yeşilyurt, 2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Çankırı’da kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Daha sonra Afyonkarahisar Sultandağı ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapmakta iken 24.10.2018 tarihi itibariyle İçişleri bakanlığınca son yayınlanan Valiler kararnamesi ile Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Ayfer Yiğit ile evli olan Yeşilyurt, iyi derecede İngilizce biliyor.