Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, DERSİAD Heyetine istihdam seferberliğinin hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi, ilimizde istihdamın dolayısıyla da üretimin arttırılarak il ve ülke ekonomisine katkı sunulması konusunda yapılması gerekenleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında; Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş'ı ziyaret eden Dersiad Şube başkanı Ercan Civelek ve yönetim kurulu üyeleri görüşmenin ardından Nevşehir’e müjdeyi verdiler.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam çağrısına DERSİAD'dan tam destek..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve Nevşehir'de Vali İlhami Aktaş önderliğinde yürütülen Milli İstihdam Seferberliğine, Nevşehir DERSİAD'dan tam destek geldi. 


FİB Haber Televizyonuna açıklamada bulunan DERSİAD Nevşehir Başkanı Ercan Civelek, Nevşehir'de faaliyet gösteren ve derneğimize üye işletmelerde toplam 100 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şubesi Başkanı Ercan Civelek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği çağrısına destek verdiklerini açıkladı. 

Daha güçlü bir Türkiye için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Civelek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta başlattığı seferberlik çağrısını desteklediğimizi ve elle tutulabilir somut adımların atılması gerektiğini dile getirmiştik. Bu bağlamda DERSİAD Dernek Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda, bugün Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret ederek, Valimiz himayelerinde yürütülen Milli İstihdam Seferferliğinde bizde varız dedik.

DERSİAD olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyuyor ve bu seferberlikte ’biz de varız’ diyoruz. Nevşehir iş dünyasının DERSİAD'lı temsilcileri ve bir STK’sı olarak, 100 kişiye yeni istihdam imkanı oluşturması için yola çıktık. Bu manada “Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş'a da bizlere verdiği motivasyon için özel olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.


Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimat ve himayeleri ile başlatılan ve daha sonra 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği ile ilgili birinci elden ilgili kurum temsilcileri ile birlikte bilgilendirmek amacıyla toplantılar düzenlediklerini dile getirerek, İlimizde istihdam çağrısına desteklerin artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, DERSİAD’lı iş adamları derneğine 100 istihdam katkısından dolayı teşekkürlerini bildirdi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında; Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş'ı ziyaret eden Dersiad Şube başkanı Ercan Civelek ve yönetim kurulu üyeleri görüşmenin ardından Nevşehir’e müjde verdiler. Yapılan açıklamayı Nevşehir'in ilk ve tek internet televizyonu  www.fibhaber.tv de akşam saat: 20.00 kuşağında izleyebilirsiniz.