Diyanet İşleri Başkanlığı “Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu” resmi internet sitesine bugün gelen bir soru Diyanet'i kızdırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı sorunun kendisini vatandaş yerine koyan kişiler tarafında kasıtlı olarak sorulup aldığı cevabın tahrif ederek yayınlandığını açıkladı. 

Diyanet'ten yapılan açıklama şöyle:

Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.

"CEVAP TAHRİF EDİLDİ"

Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

BAZI MEDYA ORGANLARI KASITLI HEDEF GÖSTERDİ

Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet'e çirkin kumpas

ALİSİZ ALEVİLERİN SUÇ DUYURUSU İLE BİRLİKTE DİYANETE ÇİRKİN KUMPAS


Sosyal medyada Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu kapsamında internet üzerinden "Öz kızına şehvetle bakan babanın eşiyle olan nikahı düşer mi?" sorusuna verilen usturuksuz fetva, edebiyle dillere destan bazı medyalarda bir anda gündeme oturtuldu.  Alisiz Alevi ve Marksist görüşleriyle bilinen bazı Alevi kuruluşlarının Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Cem evleri kırmızı çizgimizdir” sözü için suç duyurusunda bulunulduğu bir ortamda bu tür iğrenç bir kampanyanın gündeme gelmesi manidar bulundu.  Fethullahçı Terör Örgütü, Marksist Aleviler ile birlikte CHP ve HDP medyasının Diyanet düşmanlığı zaten biliniyor.  Öncelikle Annesine sulanan Freud'u bize ünlü psikiyatrist olarak sunan, geylerin yürüyüşüne destek olan medya ve çevrelerin kendilerine bakmalarını hatırlatırız. Diyanet, böyle bir sorunun kendilerine sorulmadığını ve elektronik ortam hilesi olduğunu belirtti.  Konunun gündemde olmasına binaen;  "BU DURUMDAKİ BABANIN EŞİYLE OLAN NİKAHI DÜŞMEZ. FAKAT, İSTİSNA DA OLSA BU DURUMDA OLAN BABANIN KIZIYLA BAŞBAŞA KALMAKTAN VE KIZINA DOKUNMAKTAN İMTİNA ETMESİ KENDİ İMANI VE İLERDE DÜŞECEĞİ REZİL DURUM AÇISINDAN TEDBİREN TAVSİYE EDİLİR."  Aynı durum bacı, anne, baldız ve kaynana içinde geçerlidir. HAYDİ SENDE TEPKİNİ GÖSTER: https://twitter.com/diyanetbasin TIKLAYINIZ
Kaynak : Haber7 - Bu haber Dinihaberler.com dan alıntı yapılmıştır...