Hayali Şirketlerde Sigortalı Çalıştıran Çeteye Baskın
Dolandırıcılık Yaptıklarını Belirlenen

 Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kurdukları hayali şirketlerde 45 kişiyi sigortalı çalıştıran şebeke üyelerine baskın düzenledi. Çetenin bu yolla devleti 250 bin TL zarara uğratıldığı anlaşıldı.
Emniyetin ilgili birimleri, Başkent genelinde suç örgütleriyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde; "Kamu Kurumu Zararına Nitelikli Dolandırıcılık ve Haksız Kazanç Elde Etmek" suçu işleyen, iki matbaa hakkında soruşturma başlattı.

Gerçekte faal olmayan firmalar kurmak suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın (SGKB) dolandırıldığı, 45 kişinin firmalarda çalışmadıkları halde para karşılığı sigortalı gösterildiği tespit edildi.

DEVLETİ 250 BİN TL ZARARA UĞRATTILAR

Her iki firmada da faal olarak çalışmadıkları halde sigortalı gösterilen şahısların eczane ve hastane hizmetlerinden faydalandıkları ancak buna karşılık sigorta primlerinin ödenmediği, neticede Kurumun yaklaşık toplam 250 bin TL zarara uğratıldığı anlaşıldı.

Konu ile ilgili olarak 08 Ekim 2013 günü Ankara, Nevşehir ve Yozgat illerinde yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında; Ankara ilinde; A.E., C. C.,M. Y. ve A. A. 4 şahıs, Nevşehir ilinde; S.D. 1 şahıs, Yozgat ilinde; Z. İ. 1 şahıs olmak üzere toplam 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.