Soğukların etkisini günden güne artırdığı Nevşehir'de, su abonelerini, sayaç ve abone şube yolu donmasına karşı uyaran uzmanlar, “sayacınızı dondurmayın, donan sayaca da sıcak su dökmeyin” uyarısında bulundu.

Özelikle geceleri etkisini gösteren soğuklar şuan için su saatlerini donduracak dereceye düşmüyor ama uzmanlar tedbir amaçlı vatandaşları şimdiden uyarıyor.

Su saatinin donmaması için bazı basit tavsiyelerde bulunan su saati tamircisi Mehmet Sivritepe, hava sıcaklıklarındaki düşüş nedeniyle abonelerin sayaçlarını, tesisatlarını ve tatlı su çeşmelerini korumaları gerektiğini söyledi. Sayaçların korunmaması durumunda vatandaşların sıkıntıya düşebileceğini belirten Sivritepe, “Suyun kullanılmadığı zamanlarda az miktarda açık bırakılması donmaları önleyecektir.

Vatandaşların oluşabilecek donmalarda, boruları sıcak su dökerek veya ateş tutarak açmaya çalışmalarının, musluk ve su boruların patlamasına ve maddi hasarın artmasına neden olacaktır. Dolayısıyla abonelerin sayaç donmalarında, sayaçlara müdahale etmeden abone numaralarıyla Belediyeye müracaatta bulunmaları gerekmektedir” dedi.