Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Nevşehir Devlet Hastanesine yapmış olduğu ziyarette döner sermaye ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili başlatılan dilekçe kampanyası hakkında basın açıklaması yaptı.

Hastahane ziyaretlerimizde hastanemizin triaj bölümünde döner sermayelerin maaşa eklenmesi ve yıpranma verilmesi hakkinda dilekce kampanyamızın çalışanlar tarafindan taktirle karşıladığını belirtti.  Çetin yapmış olduğu açıklamada;

 

“Türk Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve Yıpranma payının bir an önce hayata geçmesi için dilekçe kampanyası başlattık.

 

Sağlık çalışanlarının çalışma hayatı gün geçtikçe zorlaşmakta ve katlanılmaz bir hal almaktadır. Bulaşıcı hastalıklar, şiddet, yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetler nedeniyle çalışanlar tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Yıpranmaktadırlar. 

Çalışanın emeğinin karşılığının verilmemesi, geleceğinin belirsiz, emekliliğinin sıkıntılı olması da çilenin bir başka adı olmuştur. 

Çalışan memnuniyeti için hiçbir çalışma yapılmaması, konu çalışanın hakkına gelince düzenlemelerin sadece sözde ve iyi niyet temennisi olarak kalmaması nedeniyle çalışanların ümidi de kırılmaktadır. 

Tüm bunlara birde yandaş sendikanın toplu sözleşmede attığı imza ile memurun cebinde açtığı koca delikte eklenmiş ve çalışanlar için çalışma hayatı adeta bir cehenneme çevrilmiştir. 

Çalışan memnuniyetinin yerlerde süründüğü Sağlık alanında yaşanan bunca sorunun çözümü için acil olarak adım atılması gerekmektedir. 

Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin tekrar kamuoyu gündemine gelmesi ve 14 Mart Tıp Bayramının çalışanlar için hiç olmazsa bu sene bir bayrama dönüşmesi için çok önemli bir dilekçe kampanyası başlatıyoruz. 

Dilekçe kampanyamızla döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gibi tüm çalışanların beklediği çok önemli iki talebin hayata geçirilmesini istiyoruz. 

Dilekçe kampanyamızla uzun zamandır dile getirdiğimiz bu iki talebi bir kez daha Türkiye’nin gündemine taşıyacağız. 

Duymayan kulaklara, göremeyen gözlere, iş çalışanın talebine gelince sırt çevirenlere Türkiye’nin tüm illerinden bir sesleniş daha yapacağız. Dilekçelerimizle kararlığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. Topladığımız tüm dilekçeleri a bir eylemle TBMM’ye teslim edeceğiz. 

Döner sermayeleri emekliliğe yansıtın ve çalışana emekliliği zehir olmaktan çıkarın diyeceğiz. Adil ve tüm çalışanları kapsayan bir yıpranma payını yani fiili hizmet zammını hayata geçirin diyeceğiz. 

Başlattığımız bu mücadelede bütün üyelerimizden ve sağlık çalışanlarından destek bekliyoruz. Dilekçe kampanyamıza katılacağınız her imza ile sizde bu mücadeleye destek vermiş olacaksınız. Gücümüze güç katacaksınız.” dedi.