NEVŞEHİR(MHA) Demokrat Parti Nevşehir il kongresi hafta sonunda yapıldı. Daha önce genel merkez atamasıyla göreve getirilen İl Başkanı Dinçer Akgür bu kez seçilerek görevine devam etti.

Demokrat Parti il binasında gerçekleştirilen İl Kongresinde çoğunluğun sağlanması ile birlikte oylamaya geçildi. Tek listenin çıktığı DP İl Kongresinde partinin il başkanlığına Dinçer Akgür bu kez seçilerek geldi.

Akgür’ün yeni yönetiminde; Yaşar Kavramış, Mehmet Yüce, Mustafa Cehri, Süleyman Yavuz, Ali Gencer, Nevzat Öztürk, Menderes Kestiren, Nuri Bilge, Fevzi Çınar, Nevruze Usalan, Hacer Bozlağan, Hasan Başbuşcu, Ahmet Yavuz, Orhan Sağlam, Turan Gencer, Cengiz Şişman, Avni Ün, Ayla Kalay, M. Kemal Kaya ve Ahmet Uçman isimleri yer aldı.

İl kongresinde büyük kongre delegeliklerine ise; Dinçer Akgür, Murat Kul, Ömer Boz, Yaşar Kavramış ve Mehmet Yüce isimleri seçildi.

Yeni il yönetimi önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacak. Bu arada ertelenen ilçe kongrelerinin ise seçim sonuna bırakıldığı belirtildi.