Nevşehir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir program ile kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü 
Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlüğü ev sahipliğinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bir program ile kutlandı.


ProgramaNevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider,  Nevşehir Belediye Başkan Yarımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün,Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, İşkur Müdürü İlhan Temel, İl Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, İş Adamı Musa Ertaş, özel rehabilitasyon merkezi temsilcileri, kurum ve daire müdürleri ile engelli öğrencilerin aileleri katıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider burada yaptığı konuşmasında; 
her insanın potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, “Nevşehir'imizde Engelsiz yaşam projesiyle büyük adımların atılacağına inanıyorum.AK Parti İktidarımız olarak Engellilerimizi hiç bir zaman unutmadık unutmayacağız.Onlar için her türlü hizmetleri sunmanın büyük gayreti içerisinde olacağız dedi.

Konuşmalaların ardından öğrencilerin hazırladığı tiyatro proğrama katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. 

Programda ayrıca , öğrenciler tarafından hazırlanan playback şovlar, dans gösterileri sunuldu. Öğrencilerin okuduğu şiirler, dans şovları ve playback gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program sonunda protokol üyeleri ve davetliler, okul öğrencileri tarafından yapılan, resim, el işi ve mum sergisini gezdi. 

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, düzenlenen etkinlikte, engelliler oluşturdukları koro ile playback gösterisinin yanı sıra halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı.

Etkinlikte ayrıca engellilerin merkezde yapmış oldukları el sanatları ürünleri de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene salonunda satışa sunuldu.

El sanatları ürünlerinden elde edilecek gelir, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda harcanacak.