İlimizde ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen (DEK) Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve (TÜRGEV) Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi  Bilal ERDOĞAN ve beraberindeki heyet Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ’ı makamında ziyaret etti. 

          Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ ve Murat GÖKTÜRK, ile birlikte bazı sivil toplum teşkilatlarının yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali AKTAŞ, Dünyada ve Türkiye de her halkın ve ülkenin milli spor türlerini canlandırmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak aynı zamanda, tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, girişimci gençler yetiştirmeyi kendine düstur edinen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi  Bilal ERDOĞAN ve ekibine ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Vali AKTAŞ, ziyaretin anısına Sayın Bilal ERDOĞAN’a Kapadokya yöresine ait el sanatları ürünü olan halkalı hitit sürahi hediye takdim etti.
Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesini ziyaret eden ERDOĞAN, Belediye ziyaretinden sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da yaptırılan son külliye olarak da bilinen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ni gezerek Belediye Başkanı Hasan ÜNVER’den Kurşunlu Cami, Medrese, Aşevi,  Sıbyan Mektebi, Kervansaray ve Hamamdan oluşan Nevşehirli Damat İbrahimpaşa Külliyesine ilişkin bilgi aldı. 
            
Daha sonra Vali AKTAŞ, Sayın Bilal ERDOĞAN ve beraberindeki heyet Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapım çalışmaları devam eden Cumhuriyet döneminin Nevşehir’deki en büyük külliyesi konumundaki Nevşehir Külliyesi’ni gezdi ve aynı bölgede bulunan yapımı tamamlanan ve eğitime devam edilen imam hatip okullarında okuyan öğrencileri ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve öğrencilerle yakından ilgilendi onlarla bir süre sohbet etti.
STK temsilcileriyle de bir araya gelen ERDOĞAN, onlarla istişarelerde bulundu istek talep ve önerilerini dinledi, İlimizdeki çalışmalarında başarılarının devamını diledi.

Görüşmelerin ardından Ürgüp İlçesinde bulunan Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Klubünü ziyaret eden ERDOĞAN, kendisini karşılayan atlı ekiple bir süre sohbet etti ve kulüp çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve atlı okçuluk spor dalında dereceye giren sporcuları kutlayarak, ata sporumuz olan okçuluk ve at binmeyi toplumumuzda yaygınlaştırma adına yapılan böylesine gurur verici çalışmalardan dolayı kulüp yöneticileri ve ekibine teşekkürlerini bildirdi.

          Daha sonra burada ok atışı gösterisine katılan ERDOĞAN, belirlenen hedefe ok atışı yaptı ve attığı oklar hedefine ulaştı ve orada bulunan heyete ok atışı ile ilgili teknik bilgi verdi. Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ve sporcular ERDOĞAN’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Akşam saatlerinde buradan ayrılan ERDOĞAN beraberindeki heyetle birlikte uğurlandı.