Nevşehir’de en çok işçi istihdamı sağlayan iş adamı Musa Ertaş, birkaç ay içerisinde devreye girecek yeni yatırımla önemli bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor.
Avrupa’nın en büyük blok üretimi yapan firması durumunda bulunan Blok Bims şirketler grubu bünyesinde yapılan araştırma geliştirme çalışmaları sonrasında önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek yeni yatırımla firma bu kez Dünyanın en büyük blok üretimi yapan firması haline gelecek.
Konuyla İş Adamı Musa Ertaş, yıl sonunda faaliyete geçirmeyi planladıkları yeni dev projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ertaş, “Bizim yıllardır ifade ettiğimiz gibi ülke ekonomisine katkı sağlamanın yolu üretimden geçiyor. Ses ve ısı izolasyonu yüksek, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili araştırma geliştirme projelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız araştırma geliştirme çalışmalarımız sonucunda yeni bir ürünün çıkarılmasının elzem olduğuna karar verdik. Alman bir grubun desteğiyle çok yakın bir zamanda bahsettiğimiz ürünümüzü çıkaracağız. Almanya’dan getirdiğimiz makinelerimizin de montaj çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Yaptığımız bu çalışmanın hem firmamıza, hem Nevşehir’imize, hem de ülkemize çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. İzolasyon değeri yüksek ve depreme karşı mukavemetli ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bunun haricinde ses yönetmeliği yeni yayınlandı. Ses izolasyonu oldukça yüksek ürünlerde hazırladık ve çok yakın bir zamanda piyasaya bunları da arz edeceğiz. Bölgemiz ekonomisine de önemli katkı sağlayacak olan bu çalışmalarımızla birlikte firmamız bünyesinde 5 adet blok tesisimizde faaliyette olacak. Yeni girişimlerimizle birlikte dünyanın en büyük blok üretimi yapan firması haline geleceğiz. İnşallah Rabbim mahcup etmesin. İşçi istihdamına da katkı sağlayacak olan bu yatırımımızı 12. ay sonu itibariyle devreye almayı planlıyoruz” dedi.