FİB Haber Merkezi olarak vatandaşlarımızdan gelen tepki ve iddiaları geçtiğimiz gün yayımladığımız bir haberle sizlerle paylaşmıştık.

Biz, bize ulaşan İddiaları dile getirdik ve bu iddiaların muhatabı olarak Sayın SGK İl Müdürüne sormuştuk bu iddialar doğru mu diye? 

Ve bu gün Sayın Duran dan FİB Haber Merkezimize konuya ilişkin olarak açıklama geldi.Bize gelen metni bizde yorumsuz olarak yayımlıyoruz.Takdir kamu oyunun.

İşte O açıklama;

Fib Haber Ajansında yer alan; 13.10.2014 tarihli işlem ile müdürlük makam odasına ait mobilya bedelinin iddia edildiği gibi 20.000,00 TL tutarında olmadığı mevcut fatura detaylarında da açık surette yer almaktadır. Bu kapsamda Müdürlük makamına ait olmak üzere alınan mobilya/malzeme bedeli 7.198,00 TL (KDV Dahil) olup, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından tanınan alım hakkına istinaden Menkul Mal Alımları Bütçesi’nden usule ve yasaya uygun bir şekilde işlem yapılmıştır. Ayrıca önemle ifade etmek gerekir ki alınan mobilya/malzeme salt müdürlük makamına ait mobilya/malzemelerden ibaret olmayıp bu kapsamda ihtiyaca binaen Avanos Merkez Müdürlüğü için bir takım, Denetmen Servisi için toplam iki odaya karşılık gelecek şekilde iki takım, Müfettiş odası için iki takım olmak üzere toplam beş mobilya takımı daha satın alınmıştır. Ayrıca Sayın Mehmet Ali Yıkarbaba’nın kullanmış olduğu mobilya takımı ihtiyaca binaen Ürgüp Merkez Müdürlüğü’ne gönderilmiş olup (İlgili fotoğraf Ek-1 olarak kayıtlıdır.), Ürgüp Merkez Müdürü Adnan Menderes Kekeç’in kullanmış olduğu mobilya takımı ise 20.10.2014 tarihinde fiilen göreve başlayacak olan Muhasebe Merkez Müdür Yardımcısı Yusuf Ertan için tahsis edilmiştir. (İlgili fotoğraf Ek-2 olarak kayıtlıdır.) Bunun yanı sıra haber metninde belirtilen Müdürlük görevini devir aldığım Sayın Mehmet Ali Yıkarbaba’ nın 31.08.2012 tarihinde alınan ve 10.000,00 TL olarak iddia edilen makam odası mobilya/malzeme değeri mevcut fatura detaylarında da yer aldığı üzere 3.350,02 TL (KDV Dahil) olup, biri 13.10.2014 diğeri ise 31.08.2012 tarihi olan bu her iki mobilya/malzeme alım işleminin arasında iki yıldan fazla bir zaman olduğu düşünülecek olursa, haberde yer aldığı gibi olmadığı açık surette anlaşılacaktır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki ihtiyaca binaen alınan malzemeler için gerekli piyasa araştırmaları yapılarak ilimiz dahilinde fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kamu menfaati gözetilerek Kayseri İlindeki Büro Mobilyaları İmalathaneleri, 30.09.2014 tarihinde İl Müdürü olarak bizzat şahsım ve Kurumumuz satın alma işlemlerinden sorumlu Destek Hizmetleri Servis Şefi tarafından ziyaret edilmiş, gerekli araştırma ve karşılaştırmalar yapılarak satın alma işlemi gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

                                                                                                          Kemal DURAN

                                                                                                Nevşehir SGK İl Müdürü