5187 sayılı Basın Kanunu 14.md ve ilgili md.uyarınca Nevşehir  SGK İl Müdürü Sayın Kemal DURAN’ ın  düzeltme ve cevap hakkı aşağıdaki şekildedir.

 

16.10.2014 tarihinde Fib Haber isimli internet sitesinde SGK İl Müdürü Sayın Kemal DURAN hakkında gerçeğe aykırı ve kişilik haklarını zedeleyici bilgiler içeren “Makam odası bir yılda İki kez yenilendi” başlıklı haber yayınlanmıştır. Bu haber içeriğine yönelik olarak SGK İl Müdürü Sayın Kemal DURAN tarafından basın açıklaması yapılmıştır.

 

15.05.2014 tarihinden bu yana müdürlük görevi Sayın Kemal DURAN tarafından ifa edilmekte olup bütün personel ile birlikte vatandaşa hizmet odaklı bir anlayışla çalışmalar devam etmektedir.

 

Haberde 20.000 TL bedelle alındığı belirtilen mobilya ve malzeme bedeli KDV dahil  7.198,00 -TL olup Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından tanınan alım hakkına istinaden Menkul Mal Alımları Bütçesi’nden usul ve yasaya uygun bir şekilde alınmıştır. Alınan mobilya ve malzemeler sadece müdürlük makamı için değildir; ayrıca Avanos Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, Denetmen Servisi, Müfettiş ve Muhasebe Merkez Müdür Yardımcısı için de ayrıca mobilya/malzeme satın alınmıştır.

 

Daha önce İl Müdürlüğü yapan Mehmet Ali Yıkarbaba tarafından 10.000 TL bedelle alındığı iddia edilen mobilyalar faturada da yer aldığı üzere 3.350,02 -TL bedelle satın alınmış olup, bu alımlar arasında iki yıldan fazla bir zaman bulunmaktadır.

 

SGK İl Başkanlığı makamımız her zaman olduğu gibi bütün vatandaşlarımıza açıktır. Gerçeği yansıtmayan haberlere rağmen bütün şevkimizle vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edeceğimizi saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

Yanlış ve de art niyetli bilgilendirme sonucu gerçek dışı haber yapan Fib Haber isimli internet sitesine kanunen tanınmış cevap ve düzeltme hakkımızı kullandırdığı için teşekkür ederiz.