Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirilen, Türkiye’nin en büyük işverenler Sendikası PUIS (Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası) 19.Olağan Genel Kuruluna Nevşehirli Saygın iş adamlarımızdan Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Musa Ertaş PUIS Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.Nevşehir’imize, ülkemize ve de sektöre hayırlı olsun.


PÜİS, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Merkezi’nin 19. Olağan Genel Kurulu çoğunluklu olarak 
Ankara’da yapıldı. İki gün süren Genel Kurul’un ilk gününde konuşmalar yapıldı ve ardından tüzük görüşmelerine geçildi. Yapılan tüzük değişikliğinde iki dönem sınırı da getirildi buna göre Genel Başkan ve Şube Başkanlarının görev süreleri üst üste iki dönem ile sınırlandırıldı.

 

Genel Kurul’un ikinci gününde ise genel başkan ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı. Buna göre yapılan seçimde PÜİS Genel Başkanlığı΄na 4 ncü kez Muhsin Alkan seçildi.

 

PÜİS 19. Olağan Genel Kurulun da seçilen Merkez Organları Seçiminin Yapılması (Genel Başkan, Genel Merkez Yönetim Kurulu, Genel Merkez Denetleme Kurulu ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri) listesi şu isimlerden oluşuyor;

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri 

İmran Okumuş

Güner Yenigün

Fesih Aktaş

Alaeddin Kavak

Mehemet Gül

Davut Bülbüloğlu

Mehmet Erol Sözen

Hasan Rüştü Tutuk

 

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

Fevzi Özçelik

Ertekin Şan 

Naci Sevim

 

Disiplin Kurulu Üyeleri

Musa Ertaş 
Hasan Sırrı Ünlü

İsmail Acar

Haydar Kantekin

Hüseyin Coşkun

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Ahmet Özemen

Bület Yaraman

Mecit Temerkan

Sadık Atmaca

Hakkı Mete

Anıl Seyfi Arslan

Mustafa Kaplan

CoşkunTurcan

 

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Ömer Hacısalihoğlu

Alkan Tavlı

Hamdi Yüksel 

 

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri

Kenan Kıncıoğlu

Alper Koçak

Zorbey Tırpancı

Sabri Şeker 

Şükrü Yaşar

 

PÜİS Genel Kurulu’nda Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşma da dinamik bir sektörü gerek kanun, gerek mevzuat, gerekse yönetmelik açısından takip etmek durumundayız. Biz de 5015 Petrol Piyasası Kanunu, 5307 sayılı LPG kanununu birleştirip tekrar bu düzenlemeleri yapacağız.

 

Kilometre tahdidi ile beraber, bir takım haklardan mahrum kalanlar ile ilgili de bir takım düzenlemeler yapmamız lazım. LPG istasyonlarının akaryakıt istasyonlarında olması ile ilgili konular hakkında da yine doğruluğu, yanlışı görüşülecek ve kanunda tek doğruyu ortaya koyacağız.

 

Kaçakçılığın azaldığını görüyoruz. Kaçakçılar da boş durmuyor çok farklı argümanları var. Menşeilerle, gümrüklerle, denizdeki tanker ticareti ile alakalı sürekli şifre değiştiren bir yapı gibi kaçakçıların da şifre değiştirdiğini görüyoruz. Çok kısa bir süre içinde bu akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili inimize edildiği hatta sıfırlandığı bir yapıya kavuşmuş olacağız.

 

İdari para cezalarıyla ilgili haksızlığa uğrayan bir bayi varsa buna da kayıtsız kalmamak gerektiğini söylemem lazım.

 

PÜİS Başkanı Muhsin Alkan ise yaptığı konuşma da  kaçak akaryakıt azaldı ama sorun devam ediyor.  Yapılan çalışmaları takdir ile karşılıyoruz. Başbakanlık genelgesi bu açıdan bir yol haritası oldu. Bize bu kararlı tutum umut veriyor. Bizler kayıt içinde faaliyet gösteren bir kesimiz biz ithamları kabul etmiyoruz. Dürüst bayilerimiz maliyenin birer memurudur. Bizde kaçak yok, kaçak akaryakıtı istasyonda aramayın.

 

EPDK ile defalarca karşı karşıya geldik ama hakkını teslim edelim ki EPDK bütün işlemleri yapmak için yoğun mesai harcıyor. Son karar ile EPDK bayi ve dağıtıcı arasındaki bağı kuramadı, bayilere yükümlülükler getirirken dağıtıcının önünü açtı. Piyasada faaliyet gösterenlere eşit yaklaşılmalı aksi halde eşitlikten söz edemeyiz. Sektörün tüm kesimlerine adil ve eşit davranılması gerekir.