Nevşehir in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna kasabasının kurucu eski Belediye Başkanlarından Sayın Yusuf Koçak kasabasına ve vatandaşlarına olan vefası ile gönüllü hizmetleri devam ediyor.

Türk Siyasi tarihinde görmeye hiçte alışık olmadığımız türden uygulamaları ile gerek Karaburna kasabasında gerekse tüm  Nevşehir kamuoyunda vatandaşların büyük sevgi ve saygısını kazanan Sayın Yusuf Koçak, Kaybettiği son Belediye Başkanlık seçimlerinden bu güne en büyük sevdası Karaburna ve Karaburnalı hemşerilerine Sosyal kültürel ve Sağlık gibi bir çok alanda hizmetlerini sürdürüyor.

Kendi deyimiyle Sosyal olmak,insanlara her mekan ve konumda hizmet vermek onların gezip görmelerinden doğan mutluluk beni inanın daha çok mutlu ediyor diyen Sayın Yusuf Koçak’ın Karaburna’lı hemşerilerine her yıl düzenlediği gezi programı çerçevesinde bu yıl da Doğu Karadeniz Bölgesine çok kapsamlı bir tur düzenledi.

İşte Bir Belediye Başkanı olsun ki seçimde kaybetmiş olmasına rağmen kabuğuna çekilip küsmemiş ,hizmetlerine devam etmiş olsun…Yine bir Başkan düşününki Kasabasına olan sevdasıyla kendi kurduğu sitesinden kasabasını  gelişimine çanak tutup onları güzel mesajlarıyla vatandaşlarıyla hiç kopmadan bir gönül köprüsü kurmuş olsun…Aslında Eski Başkan koçak’ın bu uygulamaları kaybedenin kesinlikle Koçak olmadığını gösteriyor…Ne diyelim Sayın Koçak’ın bu vefalı ve güzel uygulamaları ile çalışmaları memleket sevdalısıyız diyen sözde bazı başkanlarımıza da örnek olmasını diliyoruz.

GEZİP - GÖRMEK GÜZELDİR

Yoğun talep üzerine Her yıl cennet ülkemizin bir bölgesine düzenlemiş olduğum gezimizin bu yılki durağı DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ idi.

KIRŞEHİR-YOZGAT iliyle giriş yaptığımız turumuz leblebi kenti ÇORUM la devam edip,  M.Kemal ATATÜRK’ÜN  30 Ağustos da ayak bastığı bu anlamlı güzel Şehrimize aynı günde gezimize katılanlarda SAMSUN ‘a ayaklarını basarak gezimiz devam etmiş oldu.Katılımcıların oldukça beğenisini kazanan Bu güzel ilimiz Samsun’dan istemiyerekde olsa ayrılmak zorunda olduğumuz seyahatimiz,

Fındığın diyarı olan ORDU ve GİRESUN illerinden geçerek, TRABZON da ülkemizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK’ ün vasiyetinin büyük bir bölümünü orda yazdığı ATATÜRK KÖŞKÜ’NÜN gezilmesinin arkasından SÜMELA MANASTIRI ve UZUN GÖL gibi güzel yerlerin gezilip – görülmesiyle Rize’de bulunan otelimize yerleşmiş olduk. Açık büfede müzik eşliğinde yenen Akşam yemeğinin arkasından  oynanan oyunlar, tepilen horonlar, söylenen birbirinden güzel parçalarla eğlence doruklardaydı,           

Sabah kahvaltısının hemen arkasından iki bayan rehberler eşliğinde başlayan gezimiz AYDER YAYLASI,

İKİZDERE, HEMŞİN, GELİNTÜLÜ gibi görülmeye değer doğa manzarası içerisinde yenen yöresel yemekler geziye katılanları oldukça mutlu ederken, ÇAY-KUR Fabrikasının Genel Müdürü Sayın İmdat SÜTLÜOĞLU ve fabrika Müdürü Köksal KASAPOĞLU ve personellerinin fabrikada bizleri karşılamaları,  çay üretimi hakkında gezip görerek verdikleri bilgiler ve yaptıkları çay ikramlarıyla misafir severliğin en güzel örneğini sergileyerek gezimize katılanları oldukça mutlu etmişlerdir.

Bu arada meşhur Rize bezlerinin üretilip pazarlandığı imalathanelerde yapılan inceleme ve alışverişlerle gezimiz anlam kazanırken, gezimizin son gününe veda ederken konakladığımız otelde erken saatlerde yaptığımız kahvaltıyla gezi programına sonradan ilave ettiğimiz, SARP SINIR KAPISI nın  görülmesinin ardından, BORÇKA, Çoruh Nehri kıyılarından gidilerek,  keskin virajlar, dik yamaçlar, uzun uzun arkası kesilmeyen tüneller, 3600 metreye çıkan dağlardan inilip çıkılması, gezimize katılan herkese heyecanlandırıp bir o kadarda yürekleri ağza getirirken ARTVİN ilinide görme fırsatı yaratılmış oldu.

Gezimiz Artvin iliyle kalmayıp 48 metre yükseklikten akan TORTUM ŞELALESİ görülmesi gereken şahane yerlerden birisi olurken, acıkan midelerimizi ünlü ERZURUM ilimizin CAĞ KEBABI nı tatmadan, ÇİFTE MİNAREYİ gezip görmeden Erzurum’dan ayrılmak hiç olurumuydu? Tabiî ki bizlerde olması gerekenleri yaptık.

Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık ve iyi ilişkiler içerisinde geçen dört günü kapsayan Doğu Karedeniz turumuzu Erzincan, Sivas, Kayseri şehir merkezlerinden gece geç saatlerde geçerek bir gezimizi daha başarıyla tamamlamış olduk.

 

CENNET ÜLKEMİZİN BİR BAŞKA BÖLGESİNDEKİ GÜZELLİKLERİNİN GEZİLİP – GÖRÜLMESİ DİLEĞİ İLE!

 

                                                  YUSUF KOÇAK