Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız’a bir ziyarette bulundu.

Güler görüşmede, aynı zamanda TOBB’a bağlı Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş (GTİ AŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten M. Arif Parmaksız’a tüccar ve sanayicilerin gümrüklerde yaşadığı sıkıntıları iletti. Başkan Güler özellikle Habur, Kapıkule, Dereköy ve Hamzabeyli sınır kapılarında ETO üyelerinin sorunlar yaşadığını ve çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.  Toplantıda Nevşehir TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Öbekli ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ergün de yer aldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı m. Arif Parmaksız’da  Türkiye’deki tüm odalar ve borsaların sorunlarının Türkiye OdalAr ve Borsalar Birliği’nde değerlendirilerek işadamı, sanayici ve yatırımcıların önünü tıkayan sebeplerin değerlendirildiğini ve bunun hükümet yetkililerine iletilerek problemlerinin takipçisi olunduğunu belirterek ,  gümrük kapılarının modernizasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü, modernizasyon çalışması biten gümrük kapılarında ihracat yada ithalatçıların hiçbir problem yaşamadığını dile getirdi.